Cara mudah halau nyamuk !

 

Tengah malam gini , aku baru rajin nak update blog. Tengah rajin , tiba-tiba putus terus mood bila kaki telinga mahupun belakang badan jadi sasaran nyamuk ! Grrr.. Geram betul !

Sembur racun nyamuk ? Iskhh.. Qhaliff tidur sebelah aku kat ruang tamu ni .. Tak bagus untuk dia .. Dan teringatkan losyen Tea Tree Oil dari Cosmoderm.

image

Terus aku sapu kat kaki , tangan dan belakang badan aku.. Pastu sapu kat kaki  dan tangan Qhaliff . Aku dan Qhaliff memang sering jadi mangsa nyamuk ! Peliknya wife dan Zarah tidak la pulakk .. huhuh..

Alhamdulillah.. nyamuk tak berani dekat dah .. Hehehe.. Losyen ni pun bagus untuk baby gak.. sapu skit je kalau risau si baby takut kena gigit dek nyamuk !

Sekarang ni , cuaca dah mula kering. Nyamuk pun mula nak bersepah sana sini .. Sebaiknya gunakan pelindung yang mudah.. Selain dari elak nyamuk , kulit pun terjaga kan.. hehehe ..

Er , mana nak beli ? Hurmm… Cuba tengok kat SINI..

5 ulasan:

  1. aik nak kena oder ni..bagus tu..rumah Etuza memang ada nyamuk rumah dekat kebun..di tanah bergeran..aduh nyamuk kat luar...susah nak cakap banyak..memang dari arah hutan lah nyamuk datang ..tahniah jaga qhalif tiem tidur besar fadilat pahala

    BalasPadam
  2. erkkk... baru tahu utk nyamuk gak... rasa macam ade jer kat rumah... boleh la try...

    BalasPadam
  3. ohhh boleh guna untuk halau nyamuk jugak ya.. boleh laa cuba nanti..

    BalasPadam
  4. Sya sapu apa2 je abg Ben.. Minyak gamat boleh, lotion boleh, vco pun sapu juga, mmg nyamuk X dekat la..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.