Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 Januari 2015

Cara mudah halau nyamuk !

 

Tengah malam gini , aku baru rajin nak update blog. Tengah rajin , tiba-tiba putus terus mood bila kaki telinga mahupun belakang badan jadi sasaran nyamuk ! Grrr.. Geram betul !

Sembur racun nyamuk ? Iskhh.. Qhaliff tidur sebelah aku kat ruang tamu ni .. Tak bagus untuk dia .. Dan teringatkan losyen Tea Tree Oil dari Cosmoderm.

image

Terus aku sapu kat kaki , tangan dan belakang badan aku.. Pastu sapu kat kaki  dan tangan Qhaliff . Aku dan Qhaliff memang sering jadi mangsa nyamuk ! Peliknya wife dan Zarah tidak la pulakk .. huhuh..

Alhamdulillah.. nyamuk tak berani dekat dah .. Hehehe.. Losyen ni pun bagus untuk baby gak.. sapu skit je kalau risau si baby takut kena gigit dek nyamuk !

Sekarang ni , cuaca dah mula kering. Nyamuk pun mula nak bersepah sana sini .. Sebaiknya gunakan pelindung yang mudah.. Selain dari elak nyamuk , kulit pun terjaga kan.. hehehe ..

Er , mana nak beli ? Hurmm… Cuba tengok kat SINI..

5 komen :

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

aik nak kena oder ni..bagus tu..rumah Etuza memang ada nyamuk rumah dekat kebun..di tanah bergeran..aduh nyamuk kat luar...susah nak cakap banyak..memang dari arah hutan lah nyamuk datang ..tahniah jaga qhalif tiem tidur besar fadilat pahala

careno berkata... [Reply to comment]

erkkk... baru tahu utk nyamuk gak... rasa macam ade jer kat rumah... boleh la try...

izzeyda berkata... [Reply to comment]

ohhh boleh guna untuk halau nyamuk jugak ya.. boleh laa cuba nanti..

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Sya sapu apa2 je abg Ben.. Minyak gamat boleh, lotion boleh, vco pun sapu juga, mmg nyamuk X dekat la..

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Cosmoderm mmg terbaikk..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI