Kad CIMB vs Kad Maybank !

 

Kad ATM Maybank aku dan juga dijadikan kad debit Visa. Dah pecah sejak tahun lepas !  Menariknya , setiap kali aku guna , tak pernah ada masalah tak boleh dibaca atau tak boleh digunakan , dengan lebih tepat lagi ! Maka aku tak perlu tukar selagi belum expired.  Baguskan ?

image

Kad Kredit CIMB Bank .. Untuk pengetahuan korang .. aku dah beberapa kali tukar kad kredit ni.. Gara-gara tak boleh baca ! Tak caya ? Boleh rujuk entri ni .. Bila kad kredit tak boleh guna ! Tahun 2013.. Dan kad ni , wife aku buat report penghujung tahun lepas .. setelah berminggu tak boleh guna !

Dan buat report untuk dapatkan kad baru ! Kena tunggu 14 hari bekerja koooooo ! Menariknya , kena bayar RM10 lagi haaa.. Kad rosak sebab jalur magnetik tak boleh baca , pengguna kena tanggung ! Kalau nak kata pengguna tak tau jaga , bandingkan dengan kad Maybank yang dah pecah tu.. malah dah bertahun tahun lamanya dalam dompet aku , tak de pulak masalah dengan jalur magnetik ???

image

Bandingkan kedua dua kad ini.. Yang atas , Maybank dan bawah CIMB . Maybank dah terkopek kopek koooo ! Tapi bila gi Aeon Alamanda , aku bagi kad ni .. selamba je cashier tu guna.. takde masalah kooo !

CIMB kad ? Aku kena doa kooooo .. Moga moga takde masalah ! Kang cashier ingat aku tak bayar atau kad dah kena sekat walhal , takde masalah sama sekali !

Hurm.. Takkan nak cari keuntungan cara gini gak kot ? Kot yer pun pengguna setia.. kasi free je laa ! Berapa ringgit sangat pon untuk satu kad ? Ni charge sampai RM10 lak tuuu.. Perghhh ..

Serius laa.. aku mmg menyampah giler dengan CIMB ! Tak hagak hagak aniaya pengguna .. Huhhhh…

8 ulasan:

  1. cimb bank tak pernah guna.. selalu guna maybank jer.. credit card pun ada seketul.. itu pun apa2 terdesak baru guna..

    BalasPadam
  2. belum pernah lagi cuba maybank, sebabnya cimb belum lagi buat hal. hehehe.. But wife pengguna maybank, dan memang katanya BAGUS.

    jemput singgah http://ekjozbuluh.blogspot.com/2015/01/bagusnya-nutrisi-parenteral-sudah.html

    BalasPadam
  3. kita pengguna setia MBB abg ben.. haha

    BalasPadam
  4. CIMB.

    Xpayah tggu zaman credit card la abg ben..
    Dr zaman cucuk withdraw duit pun dh bermasalah.

    Kejenya mintak tukar kad. lepas tu kene charge. huh!

    BalasPadam
  5. Selalu cimb bagi masalah termasuk kad kredit nya.
    Last saya terminate je.
    So far Myabank ok semua.

    BalasPadam
  6. Nak buat camno dah gtu cara "CIMB MENGHARGAI PELANGGAN " Sabor jer laaa..

    BalasPadam
  7. Nak buat camno dah gtu cara "CIMB MENGHARGAI PELANGGAN " Sabor jer laaa..

    BalasPadam
  8. untunglah jarang rosak...aku ni 1 tahun 3-4x rosak. skg ni hilang. jadi cimb tu aku biarkan je. cimb click je ada. jadi sbrg online transfer masuk, aku cepat2 pindahkan ke bank yg ada kad atm :D

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009