Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Januari 2015

Kedekut kedai makan itu ?

 

Ok.. aku berfikiran positif.. Kedainya terlalu laris hinggakan stok untuk belah malam , dah abis ! Tapi menuruf wife yang gi tapau nasi ayam tengahari tadi bagitau aku , kedainya lenggang.. Makan tengahari pon tak ramai pelanggan.. Siannya ..

Dan tadi , aku lak gi bungkus nasi ayam dan bihun sup.. Bihun sup untuk wife .. Nasi ayam untuk aku dan Qhaliff.. Terus terang , kedai tu diselamatkan dek kesedapan nasi ayamnya..

Kali ni aku nak cuba bihun supnya ..

image

“ Bang , cuba tengok berapa banyak bihun dia bagi .. “. Wife angkat sudunya yang berisi bihun.. Satu sudu jer bihunnya ! Harga , RM4.50 ! 

Mampu istigfar je la .. Sayangnya.. Masakan lauk nasi campur di sebelah tengahari , sedap .. Tapi kenapa tak ramai pelanggan  walhal situ dekat ngan kawasan perumahan dan rumah sewa pelajar !

Kedekutkah ? Aku tak rasa diorang ni kedekut tapi mungkin lebih pada tidak berpengalaman ! Takde sapa nak tegur kot ? Aku tegur ? Hurmm.. Mungkin.. satu hari nanti ! Kena duduk bual dengan bos dia .. InshaAllah. Thank You.

5 komen :

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

Berniaga makanan nie kepuasan pelanggan paling penting bukan keuntungan !! sampaikan pesanan saya tu kat bos dia nant tau abg ben:)

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Akak setuju ngan tindakan utk berbual2 ngan tokey kedai tu...mana tahu...Insyaallah .Thank you...hehe

Nurul Faiz berkata... [Reply to comment]

tak rugi pon kalau bagi lebih sikit. confirm datang beli lagi kalau sedap. hihi

Nyamuk Terbang berkata... [Reply to comment]

biar btl satu sudu jer...aish maybe dia nie dulu serve utk budak tadika kot *think positive

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

RM4.50 tapi dpt satu sdu jer..ermm mmg tak ptt la camtu..huhuhu mahal gilerr..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI