Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 4 Januari 2015

Team blogger #kelabblogerbenashaari ke Lipis

 

Alhamdulillah.. Inisiatif blogger Sue Izza utk membantu orang kampungnya yang dilanda banjir baru baru ini. Rakan rakan blogger #kelabbloggerbenashaari yang turut sama ialah Najeeb Abdullah , Qaseh , Kyle Ril , Yanty Lee , Eddy dan Emas Putih. Aku , awalnya nak ikut tapi terpaksa batal pada saat akhir kerana ada kerja yang perlu diuruskan.. TERPAKSA ! Kecewa tak dapat ikut .. hurmm..

image

Alhamdulillah .. sumbangan kewangan dan barangan keperluan dari rakan blogger dan juga orang peseorangan seperti dari kak D’Laila Sup Power amat membantu..

“ Laporan awal yang diterima dari Najeeb subuh tadi selepas ‘terputus’ hubungan agak lama kerana signal agak lemah di sana ..

1. Smlm dah selesai sampaikan separuh dari sumbangan:

  • makanan dari kak Laila kpd para petugas amal yang bersihkan rumah
  • separuh drpd pakaian
  • kurma & beras
  • barangan basic
  • 10 buah rumah kwsn Kg.Aur Gading total lost.
  • Beberapa rumah tepi sungai roboh n hanyut
  • Air naik sampai level atas dr bumbung, lebih kurang15m
  • Binatang ternakan semua mati, ayam, bangkai kambing biri² lebih 20 ekor.
  • Ada penduduk yg tak dpt apa² bantuan lg sebab org tak tau situasi sini - pedalaman.
  • Jambatan besar² semua roboh, smlm pihak ATM ada masuk nak buat jambatan sementara.

Hari ni inshaAllah pergi ke beberapa tmpt lg untuk sampaikan baki sumbangan.

Kitorang okey je..
Mlm tadi tido awal weyyyy...kikiki..
Alhamdulillah..

Sekian...macehhhh!!
6:46am. “ .

Bangga dengan mereka !

8 komen :

Mohd Shahril Fawzy Suhaili berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Syukur moga dibalas baik dari Allah :)

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..
Moga dipermudahkan semua urusan bantuan..

sinuha berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah. Semoga Allah balas jasa baik semua. :)

Ian Faizal berkata... [Reply to comment]

singgah sini. moga dipemudahkan

Norma NML berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah..bangga dgn org kita yg sgt prihatin...semoga Sue Izza n family tbh dgn ujianNya...

afeb pilah berkata... [Reply to comment]

niat baik allah tolong

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Bangga nga diaorg.Alhamdulillah ..segalanya dipermudahkan..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI