Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 6 Januari 2015

Tiba-tiba sunyi !

 

Sebelum pukul 4 petang , aku berperang dengan dua orang ‘tentera kecik ‘. Sorang merangkak.. sorang lagi berlari sana sini sambil menarik aku ke dapur untuk amik itu ini .. Kemudian suruh dukung.. atau ajak bermain sama..

Perghh.. Penat wooo.. Makan pon kelam kabut jer ! Nak bancuh susu pun takut takut.. Si Zahra tu , nampak slow tapi sekali merangkak , jap je dah depan home teater.. Minat sungguh dia ngan home teater tu !!

Diorang bangun , jam 9.30 pagi.. Yang adik bangun dulu.. merangkak ke abang dia.. tarik rambut ! Ajak bangun sekali ! Pastu mandikan Zahra disusuli kasi makan dulu. Settle adik , baru urus abang lak.. Abang ni , selepas bangun tidur , amik masa skit nak hilangkan blur tu.. huhu .. Kul 11 pagi , Zahra tidur semula.. sekejap jer ..

Jam 3 petang , masing masing pakat main hingga jam 4 lebih..

image

Pastu kasi minum susu atau makan.. Aku tidurkan Zahra dan Qhaliff akan tidur secara automatik depan tv ! Hehehehe .. Barulah aku dapat update blog .. untuk belah petang dan malam !

Bila dua dua tidur , terasa sunyi lak rumah.. Hurm.. Tetiba teringat satu komik ni..

Nikmatilah setiap saat kehidupan ini.. Satu hari nanti , kita akan terasa kehilangan..

image

6 komen :

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

hurmm..masa2 ni lah dugaan dan ingat tak mau beranak ramai..tapi itu semua dugaan kecil yg Allah bagi..teruskan semangat Ben, semoga menjadi inspirasi remaja yg bakal bergelar ibu dan bapa yg beranggungjawab.

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

betul.. nikmati la setiap saat indah selagi boleh.

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Betul tu abg Ben.. Masa anak kecil ni rasa payah nya nak jaga anak. Tapi dah besar, diorg ada life sendiri.. Tinggal lah kita ni kat rumah.. Sunyi..

Zurina Hj.Zainal berkata... [Reply to comment]

nnti kita pun akan menghadapinya....huhuhu.....

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Takpe masa kecik2 ni mmg ssh sikit nnt bila dah besar diaorg plak tlg kita..

Etuza Etuza berkata... [Reply to comment]

sayu pula rasa ..semoga kita ditemani dengan amalan kita.amin..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI