Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 20 Februari 2015

Ada penyamun di Jambatan Pulau Pinang 2 ?

 

Alhamdulillah.. setelah menempuh perjalanan berjam jam lamanya di lebuh raya Utara Selatan , aku sekeluarga tiba di Pulau Pinang tepat jam 3 petang.. Cukup cukup untuk check in.. Booking hotel guna Agoda. Bagus rupanya Agoda ni.. Last minit pon ada bilik lagi.. Antara mahal atau tidak la.. Bagi aku , asal ada dah ! Mahal murah , tu belakang kira. Huuhuh.. Dah niat nak bawak famili bercuti dan aku nak release tension setelah berhempas pulas update blog beberapa bulan kebelakangan ni..

Aku bergerak ikut waze. Aku dah set arah tujuan dan waze mengarahkan aku ikut Jambatan Pulau Pinang 2 atau dikenali sebagai Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’Adzam Shah. Rasanya dulu gelaranya Jambatan Bengkok eh ? Tak silap aku la.. Kalau silap . maafkan kami penunggu gua.. hehehe..

Kali pertama aku guna jambatan ni dan .. tersangatlah lengangnya ! Tak banyak kenderaan yang guna jambatan ni.. hurmmm…

imageimage

image

Dan ada satu komen yang menarik minat aku ..

2nd bridge ni lengang.. org penang habaq banyak kes samun atas bridge tu... “.

Huihhhh.. Yakaaaa ??? Aiseyman.. Tapi rasanya kalau siang dah lengang macam ni , malam apatah lagi kan ? Tapi takkan la penyamun leh lepak atas jambatan ni lak kan ? Ke geng Pirates of Carribeans ? Hurmmm ….

Harapnya jika ada .. mintak la pantauan dari pihak berwajib .. Hurmmm.. Risau pulak zaman ni makin menjadi jadi lak manusia tak kisah dah halal haram.. hurmm..

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI