Dah mula nak belajar..

 

Tiap kali ke rumah nenek dia , dia akan beria nak gi ikut sama sepupu dia yang berusia 5 tahun dan 7 tahun gi mengaji di rumah jiran.. Bila balik rumah , sepupu dia gi sekolah .. dia sibuk keluarkan buku Iqra dan rehal.. ulang balik apa yang dia dengar tadi.. Alhamdulillah.. Telinga lintah dia ni ..

image

Di rumah , wife dah mula ajar skit skit.. Mak dia ajar , dia dengar.. Ngan daddy dia , cuma tempat nak ajak berlawan jer.. Tapi siang hari , dia akan amik buku abjab dan bagi pada aku.. Ajak membaca sama..

Hantar gi taska ? Awal lagi.. Umur pon tak jejak 3 tahun lagi.. Nanti la.. kasi dia teman Zahra dulu.. Zahra pon nampak pantas membesar. Nak ikut abang dia.. Ni pon dah mula berdiri.. Usia 9 tahun. Ajak bertateh , dah ok dah..

Pasni , jenuh aku mengejar dua dua .. Daddy dah la tak berapa fit skang ni.. Huhuhuh..

7 ulasan:

  1. alhamdulillah.. qhaliff will be a good boy nanti..zahra pun. in sha Allah

    BalasPadam
  2. 9 tahun ke 9 bulan abg ben? hehe

    BalasPadam
  3. budak2 memang cepat belajar dari mendengar kan.

    BalasPadam
  4. Insya Allah he will turn out to be a very great boy. Jarang anak lelaki nak tarik buku/iqra. Selalunya tarik mainan je haha

    Ruqayya read on.... Yuran tadika di Shah Alam

    BalasPadam
  5. Syukurlah..seronok aunty PC bila tengok qhaliff suka nak mengaji..teruskan ye..nanti adik zahra akan ikut bila nampak abang mengaji.,

    BalasPadam
  6. Ala comelnyaaaaa Qhaliff... bagus kecil2 dah nak mengaji. Clever boy ni...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009