Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 11 Februari 2015

Dah mula nak belajar..

 

Tiap kali ke rumah nenek dia , dia akan beria nak gi ikut sama sepupu dia yang berusia 5 tahun dan 7 tahun gi mengaji di rumah jiran.. Bila balik rumah , sepupu dia gi sekolah .. dia sibuk keluarkan buku Iqra dan rehal.. ulang balik apa yang dia dengar tadi.. Alhamdulillah.. Telinga lintah dia ni ..

image

Di rumah , wife dah mula ajar skit skit.. Mak dia ajar , dia dengar.. Ngan daddy dia , cuma tempat nak ajak berlawan jer.. Tapi siang hari , dia akan amik buku abjab dan bagi pada aku.. Ajak membaca sama..

Hantar gi taska ? Awal lagi.. Umur pon tak jejak 3 tahun lagi.. Nanti la.. kasi dia teman Zahra dulu.. Zahra pon nampak pantas membesar. Nak ikut abang dia.. Ni pon dah mula berdiri.. Usia 9 tahun. Ajak bertateh , dah ok dah..

Pasni , jenuh aku mengejar dua dua .. Daddy dah la tak berapa fit skang ni.. Huhuhuh..

7 komen :

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.. qhaliff will be a good boy nanti..zahra pun. in sha Allah

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

9 tahun ke 9 bulan abg ben? hehe

Salma Tayo berkata... [Reply to comment]

budak2 memang cepat belajar dari mendengar kan.

ruqayya berkata... [Reply to comment]

Insya Allah he will turn out to be a very great boy. Jarang anak lelaki nak tarik buku/iqra. Selalunya tarik mainan je haha

Ruqayya read on.... Yuran tadika di Shah Alam

Cik Ash berkata... [Reply to comment]

terbaik qhaliff

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Syukurlah..seronok aunty PC bila tengok qhaliff suka nak mengaji..teruskan ye..nanti adik zahra akan ikut bila nampak abang mengaji.,

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Ala comelnyaaaaa Qhaliff... bagus kecil2 dah nak mengaji. Clever boy ni...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI