Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 12 Februari 2015

Peneman daddy ke mana saja !

 

Hurm… Muhammad Qhaliff Iman.. Macam tak percaya je tengok dia sekarang .. Dari sebesar tapak tangan , didukung ke mana saja .. merangkak … bertateh.. pastu sibuk nak berjalan dan seterusnya berlari !

Bila dah berlari , boleh dah bawak ikut daddy ke mana saja. Dan pagi tadi , aku bawak dia ikut aku ke UMW Toyota di Subang Jaya. Bagus dia .. cuma awal tu , geram gak sebab dia nak ikut turun ibu dia setibanya di pejabat ! Tak bagi turun , dia meraung .. Bila bagi , dah kena jalan perlahan lahan.. Dah tak pasal pasal , punch merah ! Huhuh.. Siann..

Bawak gi lepak dulu.. sebelum gi makan kat tempat feveret kami sekeluarga .. hehehe .. Barulah dia tenang ! Kalau tak.. asyik nak merengek jer.. huhuhu..

image

Dalam perjalanan ke sana , dia tidur dalam kereta. Mengantuk sangat la tu .. Bila tiba , orang yang bertanggungjawab untuk serahkan kereta pada aku , tak sampai lagi.. Ah , sudah !  Jenuh nak tunggu lama kat sini dengan nak layan karenah Qhaliff yang suka buat aksi aksi ‘akrobatik tak menjadi ‘ di tempat awam.. huhuu..

Akhirnya jumpa jugak apa yang dia suka.. PC !Aku pasangkan youtube UPIN IPIN , terus diam kat situ .. Fuh , legaaa ..

image

Tak lama kemudian , ‘ orang tu ‘ tiba .. Kunci aku amik , Qhaliff dan aku jadi perasminya ! Jeng jeng jeng .. Suka Qhaliff ! Hahahaha …

image

Suka suka sukaaa dia ! Dapat naik kereta yang ada skrin besar ! Huhuhuh.. Jawabnya aku kena beli skrin lcd la pasni ! Hurmmm… Memang pon plan gitu..

Dan tugas terakhir sebagai peneman daddy ialah.. Hehehhe ..

image

Hehehe.. Ingat ikut free je ke ?? Ada kerja menanti yer sayangkuuu !

4 komen :

Mialia berkata... [Reply to comment]

saya pon mcm tak caye je tgk qhaliff dah besar gedabak. sbb da lama tak bblogging dan visit benashaari.com.

tup2 dah ada lagi satu anak. hehehe

yaya_flanella berkata... [Reply to comment]

Qhaliff nampak je besar dlm gambar tp bila jumpa live badan dia nice je. Pipi tu je yg demok labuh! Sedap kiss!

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

Zahra mana abg ben.. alolo comel je bawak beg yew

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

alololololo.... syian Qhaliff babah sowh bawok beg ya... tak pe Qhaliff kan... besor pahala tu Qhaliff... senyum3...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI