Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 1 Februari 2015

Ragam anak-anak di shopping mall !

 

Perghhh… leh pening jap kepala aku ! Kalau dulu tengok parents dok melayan anak anak menjerit menangis berlari sana sini , memang geleng kepala jer .. Dalam hati membisik..

“ Takkan laa tak leh nak jaga budak kecik .. iskhh.. “.

Masa tu  umur mentah lagi la kawan .. Pemikiran asyik dok usha awek jer.. hehehe .. Mana reti semua ni ! Kaannnn .. lalalala .. Hehehe..

Bila dah ada anak.. Amik kau ! Anak menjerit terlolong tak kira tempat ! Apa nak buat ? Layankan ajaaaa.. Tu belum pakat guling merayu rayu nak mainan !

image

Dulu Qhaliff ok jer.. Sejap dua menjak ni jer.. Adehh… Makin ‘matang’ la yer ? Tang adik dia nangis.. pandai dia nasihat..

“ Jangan nangis laa.. “.

Tang dia nangis ? Adik dia usha jer ..

image

Tebalkan muka je laaa.. Apa lagi kan ? Hhuhuh..

7 komen :

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

dua dua tembam, pandai abg ben jaga mereka, hehehe

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Hehehe..qhaliff.,,qhaliff..satu hari bila qhaliff and adik adik baca blog ni..mesti jadi memory paling manis dan indah..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

alahai qhaliff..takpe orang paham budak2 kan..hehhee

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Haaah samalah saya, dapat anak first n second, ok lagi sebab pandai bawak diri takde nak guling2 ke, jerit ke, rileks je..Dapat anak ketiga amikk, semua pakej ada, menjerit, menangis tak kira tempat, hyper lagi, padahal ppuan tu, sabar jelah..Nak makan luar pun pikir banyak kali huhu..Dulu kalau nengok anak orang pun pikir sama cam bro tapi sekarang tak lagi..Tuhan tu adil, dia bagi kita jugak rasa sama2 hehe..

Cahaya Hidup CH berkata... [Reply to comment]

budak2.. tgh byk akal nak explore segala peraka. moment indah tu.nnti2 mesti rindu moment mcm ni :)

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Biasala budak2 kan..tp klau kena ngan org yg tk faham, blakang kita mesti diaorg kutuk kaw2 punyer..ya laaa kdg2 org rak faham bila kira tk nk blikan ank mainan hgga ank meraung2..org bkn tahu mainan yg ank nk tu dah mmg sdia ada kt umah..org yg tgk blh kata jer pdhal tatau apa2pon,.Pernah laa terjd ank nk brg mainan siap meraung mcm HULK dah jdnya ..mlu jgn ckp laaa org ramai masa tuu.hati ni mendidih dahh rasa cam nk telan jer ank yg kt dpn mata ni..tp abah dia yg aka2 cool tu blh plak g bli dan terus byr..huhuhu blk umah main tk sampai 5 minit ponnnn...

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

ohh igt saya je pening bila tengok budak2 menangis kt shopping mall heheh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI