Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 26 Mac 2015

Bateri : Sony Xperia Z3 vs Oppo Find 7

 

Aku dah guna Sony Xperia Z3 semaksimumnya ! Bateri yang dikatakan tahan 48 jam , tak sampai pon 48 jam ! Tapi mampu capai 24 jam. Perlu diketahui , intenet on 24 jam dengan kelajuan LTE / 4G. Semua applikasi tidak di logout. Bermakna telefon pintar itu senantiasa sync dan menarik data dan informasi tanpa henti..

Maka tak hairanlah bateri tak capai 48 jam seperti yang diperkatakan melainkan !! Melainkan aku off data dan guna dia sebagai telefon tanpa internet !

image

Ok.. aku ada Oppo Find 7 yang dikatakan antara yang terbaik di kalangannya.. Diorang kata la.. Hehehe.. Aku test guna semaksima yang boleh..

DSC05367

Dan .. dan .. aku kena charge selepas 4-5 jam guna tanpa henti ! Kalau Sony Xperia Z3 , 4-5 jam masih tak lepas 70% pon ! Hurmm.. Rugi benar beli Oppo Find7 ni .. Walaupun dia mampu charge 45 minit untuk capai 100% kuasa penuh tapi bagi aku , kehausan tenaga bateri dengan pantas ni mendukacitakan !

Bateri rosak atau aku on banyak aplikasi yang menggunakan screen ? Tak gak.. aku tutup banyak dah .. tetap cair.. Adeh.. Risau kalau gi event , bateri abis ! Nak tak nak , aku kena offline bila keluar dari rumah.. hurmm..

5 komen :

Dunia Zumal berkata... [Reply to comment]

Kalau gitu Oppo Find 7 nie banyak gak la kekurangannya kaan berbanding Sony Z3 ^^

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Betul ben akak pakai sony z3 dan iphone 6+ bateri sony lebih tahan lama tapi tak le sampai 48 jam seperti dikata

Rina Pretty Healthy berkata... [Reply to comment]

huhuhu..tengah survey gak ni..tepon baru baru ni memang cepat abis batri sebab kita sibuk guna tenet...

Syed Alwi berkata... [Reply to comment]

Pakai balik sony la abg ben.. awi awal2 dah tau pasal oppo ni. Kat usm ni pn kalo member2 nak beli phone.. awi rkmen henpon lain kt dorang. Setakat ni yg murah tp ok.. Asus je la.

Irni Yusof berkata... [Reply to comment]

Salam...sy guna oppo mobile data on 24 jam...tapi tak le sumer app online... dan bateri buleh tahan sampai mlm kira nya sampai umah kena terus charge...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI