Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 14 Mac 2015

Berbaloikah makan di STEAMBOAT MALAYA ?

 

Terletak di Kota Warisan , Sepang.. akhirnya aku sekeluarga berjaya juga singgah makan di sini.. Lama dah tengok restoran ni .. setiap kali balik dari Cheras , pasti akan lalu dan terliur melihat dari jauh.. hehehe ..

Tertanya gak.. sedapkah ? Pengunjung tak putus putus setiap hari.. Rasanya kalau Ramadhan ni , jangan mimpi la dapat booking makan kat sini punya ..

Seorang , RM28 jer.. Ok la kan ? Dari gi makan kat Secret Recipe tu.. mau mau kena dekat RM70++.. Humm..

image

image

Meja yang disediakan , memang banyak ! Ini bermakna tempat ni dapat sambutan setiap malam..

image

Wife pilih meja .. Berdekatan dengan tempat makanan.. hehehe .. Senang nak ulang alik..

image

image

Sebelum mak pak makan.. kasi anak makan dulu.. Amik ais krim dulu untuk Qhaliff.. hehehe .. Zahra ? Hurmm.. dia makan biskut dah la ..

imageimage

Dah pilih apa nak … Masa untuk rebus dan bakar ! Huhuhuh… Bakar ke ? Ke masak ? Tah.. hahahah ..

image

Kalau takde selera nak makan menda menda ni , ada pilihan lain ! Jangan risau aihhh .. Ada mee goreng , keow teow goreng , nasi goreng dan pelbagai lagi pilihan yang menarik tekak untuk menjamahnya !

imageimage

Pilihan banyak.. Jangan tamak.. Tak abis kalu ?

image

Hehehe.. Makanlah dengan bersederhana..

Amacam ? Menyelerakan tak ? Kan ? Aku tau.. nampak sedap tapi ?? Haaa.. Ok , ni pendapat aku.. Bagi aku rasanya boleh tahan. Tak de pulak rasa sakit kepala selepas makan.. Aku pernah makan steamboat tapi lepas tu , aku sakit kepala yang amat sangat ! Diorang kata ajinomoto punya penangan.. Wallahu a’alam .. Aku bagi 2.5 dari 5 bintang. Ala ala je la. Bagi aku , ok dah .. Boleh repeat pergi lagi..

Aku tak sempat nak rasa semuanya sebab Qhaliff dok ligat bermain dalam ni . Risau pulak aku nanti sebab ada ‘api’ dan ‘air panas’. Makan secepat yang boleh , pastu beransur.

Bagi aku la kan  , kalau restoran yang begini .. sebaiknya perlu ada kawasan untuk kanak kanak bermain. Seperti beberapa restoran yang aku pergi , mereka dah sediakan ruangan kanak kanak .. maka mak pak leh makan hingga kembung perut.. Hehehhe.. Baru puashati kan ?

Layanan..kebersihan serta kawasan parking , takde masalah..

7 komen :

Lynn Munir berkata... [Reply to comment]

Steamboat ? Waa...nice - bole try.

syira yaya berkata... [Reply to comment]

Bnyak jugak pilihan makanan tu :)

Mank Solin berkata... [Reply to comment]

Nice, Thanks :D

Harith Iskandar berkata... [Reply to comment]

terus mengidam nak mkn

Hilmi Bin berkata... [Reply to comment]

sedap jugak ler..sebab pernah berbuka puase kt sane kan..yummy2...makan smpai kenyang....

Cikgu Norazimah berkata... [Reply to comment]

cn dah 2 kali ke sini, mmg puas hati sbb sedap,tp betulla, kalau ada playground utk kids lg lama mak pak lepak makan2 kn?

Haziqah Abdullah berkata... [Reply to comment]

ada had masa tak?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI