Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 2 Mac 2015

Bestnya kita beriadah dikala orang bekerja !

 

Jam 9 pagi.. Selepas makan pagi di Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia bersama wife dan Qhaliff , aku merayau bersama Qhaliff sekitar Putrajaya. Dulu , sebelum kehadiran Zahra , rajin aku buat gitu.. Bawak Qhaliff jenjalan.. Hurmm..

image

Bila jenjalan masa gini , rasa seronok.. Orang takde… Bukan tak ramai tapi takde ! Haaha.. Boleh main apa saja tanpa perlu beratur .. kan Qhaliff kan ?

Pastu bawak ke Taman Cabaran . Lama dia tak memanjat kat situ. Aku pon nak tengok perkembangan skill memanjat dia tu..Asyik panjat daddy dia jer .. Huhuh..

Tapi bila sampai sana..

“ Encik..Hari Isnin tutup .. “.

Aiseyman… Sian Qhaliff.. Aku ajak balik.. Dia tak nak.. Sandar ke dinding , muka dilemparkan ke lantai , dimuncungkan mulutnya .. Merajuk ! Alahai.. Daddy kena kuar skill memujuk.. Daddy kalau memujuk , memang cair la.. Tu pasal kuarnya Qhaliff hasil dari pujukan pada maknya dulu.. Awal kawin kan kuat merajuk.. Kena kuat la pujuk.. Terus dapat Qhaliff.. Best kawin kan ? Rugi la mereka asyik dating tapi tak kawin kawin ..

image

Berjaya dipujuk.. Balik terus ke rumah.. Petang nanti main bola eh ?

4 komen :

Mrs Yatie berkata... [Reply to comment]

alolo. tak pe, nanti boleh pegi semula ye :)

jemput join
iPhone 5S Giveaway by Syafiqspecki :)

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

kecian qhalif... nasib ddy dah thu mcm ner nak pujuk

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

Qhaliff merajuk, tapi daddy berjaya memujuk...

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

isnin memang trend tutup kot sebab sabtu dan ahad penat layan org yg bercuti

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI