Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 22 Mac 2015

Bijak menguasai atau kedekut ?

 

Lokasi  :  Swiss Garden Hotel and Residences , The Shore Melaka. Tingkat 9 , pool kanak kanak .. Lepas breakfast , bawak Qhaliff dan Zahra bermain air kat sini.

Pada awalnya Qhaliff jual mahal nak masuk. Aku ngan Zahra je main air buat kali pertamanya. Suka benar Zahra..

image

Tak lama kemudian , Qhaliff dah mula nak jejakkan kaki dia ke dalam air dan akhirnya … akhirnyaa… Tu pon sebab dia ternampak sesuatu yang menarik minat dia .. Hurmm

DSC05297DSC05299

Mula mula dia dah dapat main ‘water gun’ tu tapi aku amik dia .. kasi can kat kanak kanak lain main lak.. Dia tak nak keluar dari kolam. Meraung nak main balik water gun tu.. Aku lepaskan dan dia gi ke situ.. Beratur tunggu giliran dia.. sambil ajak rakan sebaya bermain sama.. Sebaya la sangat yer !! Huhuh..

Punya la lama dia tunggu , tau apa dia buat ? Dia gi mengadu kat mak budak tuuu ! Hahahaha .. Mula mula mengadu kat ayah dia.. Ayah budak tu pujuk.. tak jalan.. Dia gi ngadu kat mak budak tuu..

DSC05302

Dan dia berjaya dapat water gun dia kembali ! Hahahaha .. Adeh hh.. Malu daddy aihh..

image

DSC05306DSC05304

Dan budak budak lain mula beratur nak main water gun tu.. Nak tak nak , terpaksa aku dukung Qhaliff.. Meraung dia tak nak lepaskan .. Hahaha.. Adehhh.. Nayo daddy aihhh..

“ Nanti kita gi main air kat bilik ehhh… “..

Dan di bilik , dia tidur.. Penat main air .. Hurmn..

5 komen :

zulhilmitempoyak berkata... [Reply to comment]

fuhhh.. nice. lama tak main air ni rasa.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Pandai qhaliff slow talk ye..hehe..

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Port syurga kanak2...why not one day buat event cm ni khas utk anak2 kbaa...besttttttt ye

PinKy MoMMa berkata... [Reply to comment]

budak budak memang tak boleh nampak air rasanya hukhuk..nampak menarikkkk sangat la tempat ni beben..jomlah buat gathering kbba kt sini hahahaha...

pasni nak gugel lg pasak the shore..br tau tentang kehadirannya ni..

ummu hasni berkata... [Reply to comment]

Ahahaha...biasalah tu budak-budak. Tapi bab mengadu kt mak orang tu mmg terer ah qhalif...malu apak...hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI