Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 10 Mac 2015

Jangan sampai keluarga sendiri jadi mangsa !

 

Lagi kes pecah rumah ! Nasib baik mangsa tak diapa-apakan , menurut sumber. Berpeluh tengok gambar yang diberikan melalui group whatsapp ! Hurmmm..

image

Grill tu dikopak begitu saja ! Ternyata yang buat kerja ni , bukan calang calang orang ! Mereka berpengalaman dan punya ilmu ! Hurmm..

Nampaknya kawalan perlu diperketatkan lagi ! Kerjasama dari penduduk taman perlulah 100% . Jangan ada yang tak amik kisah atau tak pedulik.. Hurmm..

Menurut seorang rakan blogger , penduduk di taman perumahannya tidak sebulat suara ! Ada yang tak setuju dan menentang. Hurmm.. Apakah dia tunggu keluarganya jadi mangsa baru nak amik rasa tanggungjawab tu ?

image

Sikap pentingkan diri ni semakin menebal di kalangan kita. Ada yang rasa memadai jaga diri dan keluarga sendiri lalu tak amik kisah akan orang lain.. Apakah dia lupa bila dia mati nanti , sapa yg akan datang tolong uruskan jenazahnya ?

6 komen :

Mayang ABDUL RAZAK berkata... [Reply to comment]

mak aihh bahaya tu,, mmg perlu ada sekuriti dan pengawasan

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

kan

Harith Iskandar berkata... [Reply to comment]

sikap pentinkan diri sendiri mmg sgt menebal dalm diri/kalangan orang kita.apa nak buat...

syira yaya berkata... [Reply to comment]

Mmg patut kena ambil peduli..sekarang ni macam-macam benda dah jadi.

Nieyl berkata... [Reply to comment]

Betul tuh...

Radhia Razali berkata... [Reply to comment]

walaupun area rumah ada guard, tapi still rasa tak selamat..zaman sekarang, apa pun boleh jadi...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI