Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 11 Mac 2015

Mampukah aku hidup tanpa internet ?

 

Aku dipelawa untuk satu job yang luar biasa ! Job ni job berbayar la.. Task dia memang mencabar jiwa ! Apakah task tu ? Jeng jeng jeng… Aku tak boleh guna media sosial selama seminggu ! Ada berani ? Huhuhuh..

Tak guna internet ? Selama seminggu ? Perghhh.. Gatal tangan aku nak post gambar anak anak aku ke FB , Instagram dan nak update blog weh !

image

Ok.. aku terpaksa tolak job tu.. Bukan tak boleh buat tapi rasa tak adil lak untuk pengiklan di blog aku tu sebab diorang bayar sebulan , kan ? Kalau trafik tak masuk.. acaner dorang nak dapat pelanggan ? Hurmm..

Duit , bukan segalanya .. kan ?

6 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

mampu :)

Radhia Razali berkata... [Reply to comment]

Kalau streamyx mampu, kalau hp tak mampu..hehe

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

mula-mula tu mungkin susah, lama-lama ok kot?

Fifi Nadhrah berkata... [Reply to comment]

hehe.. betul jugak.. kalau takde traffic cemane kan.. tapi kalau auto update? boleh jugakkan?

suhaila Johar berkata... [Reply to comment]

Huwaa..mcm x mampu je kalu yg bnsess online cm sy ni..

Ermm..tp skali skala bebas dr dunia internet ni kdg2 mendamaikan

Nurul Huda berkata... [Reply to comment]

Macam-macam job unik yang boleh dapat, ada 'ikan besar' yang nak letak iklan tapi bayaran tak setimpal. So terpulang kepada blogger yang lebih cermat dan memahami situasi kerja mereka.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI