Mampukah aku hidup tanpa internet ?

 

Aku dipelawa untuk satu job yang luar biasa ! Job ni job berbayar la.. Task dia memang mencabar jiwa ! Apakah task tu ? Jeng jeng jeng… Aku tak boleh guna media sosial selama seminggu ! Ada berani ? Huhuhuh..

Tak guna internet ? Selama seminggu ? Perghhh.. Gatal tangan aku nak post gambar anak anak aku ke FB , Instagram dan nak update blog weh !

image

Ok.. aku terpaksa tolak job tu.. Bukan tak boleh buat tapi rasa tak adil lak untuk pengiklan di blog aku tu sebab diorang bayar sebulan , kan ? Kalau trafik tak masuk.. acaner dorang nak dapat pelanggan ? Hurmm..

Duit , bukan segalanya .. kan ?

6 ulasan:

  1. Kalau streamyx mampu, kalau hp tak mampu..hehe

    BalasPadam
  2. mula-mula tu mungkin susah, lama-lama ok kot?

    BalasPadam
  3. hehe.. betul jugak.. kalau takde traffic cemane kan.. tapi kalau auto update? boleh jugakkan?

    BalasPadam
  4. Huwaa..mcm x mampu je kalu yg bnsess online cm sy ni..

    Ermm..tp skali skala bebas dr dunia internet ni kdg2 mendamaikan

    BalasPadam
  5. Macam-macam job unik yang boleh dapat, ada 'ikan besar' yang nak letak iklan tapi bayaran tak setimpal. So terpulang kepada blogger yang lebih cermat dan memahami situasi kerja mereka.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009