Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 2 April 2015

Beli topup prepaid melalui online kena GST ?

 

Aku selalu beli topup prepaid melalui Maybank2u… dan semalam terkejut beruk melihat harga yang dikenakan ! Perghhhh !! Rasa nak demam untuk 2 jam gitu haa..

image

Aku up di Facebook dan ramai kata diorang pon terkejut ! Ada yang terpaksa beli juga kerana dah terdesak ! Hurmmm.. Kemudian ada satu komen yang membuatkan aku nak try check.. Menurutnya , jangan beli INSTANT !

Aku pun cuba.. Biasanya aku guna INSTANT PREPAID TOPUP. Tapi kali ni , aku cuba PREPAID TOPUP WITH PIN..

image

 

Dan ?? Hurmm ..

image

 

Tapi… bukan semua telco ada ! Maxis tarak ??? Why ?? Tell me  whyy laa !! Tapi aku tak kisah la.. aku tak guna Maxis.. hehee ..

image

Nak tak nak , aku kena guna PREPAID TOPUP WITH PIN atau boleh beli dah di 7 Eleven.. heehhe .. Beli topup tak kena GST di 7 Eleven ! Weeee….

image

Kuasa media sosial ! Sapa berani tipu pelanggan , siap dia !

6 komen :

jemarisuri berkata... [Reply to comment]

Thanks for info encek ben

Fatihah Fazlin berkata... [Reply to comment]

Topup selalu beli kat 7e... kalau btl x de gst baguslah..

izzeyda berkata... [Reply to comment]

thanks untuk info nih.. tuh laa tadi nak beli topup yang ada pin tuh.. tetiba tengok dalam list, maxis dah tak ada.. kat instant topup jer yang ada.. disebabkan terdesak nak guna, topup jelah.. melayang duit kena caj.. huhuhu..

kucen master berkata... [Reply to comment]

samalah kita.saya kena dengan cimbclicks.bank adik najib pun kenakan gst

http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/cara-bagi-kucing-makan-di-kedai-makan.html

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

boleh report kot, sebab topup takde gst patutnya.

diaryna berkata... [Reply to comment]

Jumlah yang kite byr tu la yg kite dpt.. Lepas top up try cek brape balance kite...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI