Beli topup prepaid melalui online kena GST ?

 

Aku selalu beli topup prepaid melalui Maybank2u… dan semalam terkejut beruk melihat harga yang dikenakan ! Perghhhh !! Rasa nak demam untuk 2 jam gitu haa..

image

Aku up di Facebook dan ramai kata diorang pon terkejut ! Ada yang terpaksa beli juga kerana dah terdesak ! Hurmmm.. Kemudian ada satu komen yang membuatkan aku nak try check.. Menurutnya , jangan beli INSTANT !

Aku pun cuba.. Biasanya aku guna INSTANT PREPAID TOPUP. Tapi kali ni , aku cuba PREPAID TOPUP WITH PIN..

image

 

Dan ?? Hurmm ..

image

 

Tapi… bukan semua telco ada ! Maxis tarak ??? Why ?? Tell me  whyy laa !! Tapi aku tak kisah la.. aku tak guna Maxis.. hehee ..

image

Nak tak nak , aku kena guna PREPAID TOPUP WITH PIN atau boleh beli dah di 7 Eleven.. heehhe .. Beli topup tak kena GST di 7 Eleven ! Weeee….

image

Kuasa media sosial ! Sapa berani tipu pelanggan , siap dia !

6 ulasan:

  1. Topup selalu beli kat 7e... kalau btl x de gst baguslah..

    BalasPadam
  2. thanks untuk info nih.. tuh laa tadi nak beli topup yang ada pin tuh.. tetiba tengok dalam list, maxis dah tak ada.. kat instant topup jer yang ada.. disebabkan terdesak nak guna, topup jelah.. melayang duit kena caj.. huhuhu..

    BalasPadam
  3. samalah kita.saya kena dengan cimbclicks.bank adik najib pun kenakan gst

    http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/cara-bagi-kucing-makan-di-kedai-makan.html

    BalasPadam
  4. boleh report kot, sebab topup takde gst patutnya.

    BalasPadam
  5. Jumlah yang kite byr tu la yg kite dpt.. Lepas top up try cek brape balance kite...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009