Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 10 April 2015

Berbaloikah tonton filem melayu , sekarang ini ?

 

Berdiri depan poster filem yang bakal ditayangkan tidak lama lagi.. Tertanya pada diri sendiri …Apakah berbaloi aku mengeluarkan RM15 untuk menonton filem yang .. hurmmm.. Tergaru kepala aku yang tidak gatal..

Ada dua filem seram atau seram kelakar yang bakal ditayangkan nanti dan satu lagi tu menarik minat aku kerana ianya menghimpunkan kisah kisah seram..

imageimage

Yang atas ni macam menarik ! Ahaaaa.. Tapi belum mampu buat aku ke panggung untuk tonton.. apatah lagi keluar duit membeli tiket ! Takut kecewa beb ! Dah tak larat aku nak kecewa dengan filem melayu sekarang ni..  Jalan cerita awal , best tapi bila penghujung.. hurmm..

Dapat jemputan untuk ke satu filem melayu… filem cinta komedi aku rasa.. Masih dok fikir.. nak gi ke tak ? Hurmm… Aku bukanlah anti filem melayu tapi aku tak nak la diperbodohkan seperti sebelum sebelum ni.. Keluar duit tapi cerita ? Haihh…

5 komen :

tarmizi berkata... [Reply to comment]

kita kurang bajet nak buat filem idea xde

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

Sejujurnya..Movie melayu yang terakhir Fida tgk adalah KL Gangster 2..Lepas tu memang tak tgk dah..Movie melayu sekarang membosankan..asyik citer hantu then cintan cintun..nothing yg special..
Lepas tu pulak...watak kaku pun ada gak,,.tak ada perkembangan..

Radhia Razali berkata... [Reply to comment]

Bukannya taknak sokong cerita melayu. Tapi bila tengok cerita melayu di wayang, tak lama lepas tu dah keluar di Astro (except Ombak Rindu & KL Gangster). So, patut nak rasa berbaloi ke tak.

Syasya Harun berkata... [Reply to comment]

no komen...sebab kalau tanya saya not worth it...dengan keadaan skrg....

KyLe RiL berkata... [Reply to comment]

Seriusly aku mmg x berapa minat filem melayu lebih2 lagi filem cinta hehehe bkn xnak support filem melayu tp tah la rase mcm aku boleh bace jln cerita 2 mcmne dri awal hingga akhir

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI