Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 2 April 2015

GST : Johnny’s tidak papar GST Id ??

 

Di IoI City Mall , Putrajaya.. Nak makan pagi dan tengahari sekali gus ! Hehe.. Mula mula nak masuk Black Canyon.. Tengok harga , pergh.. leh tahann…

Bila tanya , dengan sombong laaa penyelia berbangsa melayu ni menjawab ! Kalau nak report , diorang sedia diambil tindakan.. Hehehe.. Tu dia.. Ok la kan ? Aku malas nak kata lebih.. Pastu siap kata ni semua Facebook punya pasal la..

Sewaktu tengok pada penyata yang diberi ada awal, memang tak takde GST id.. Aku tanya , dia kata selepas bayar baru pada bil .. Hurmmm..

image

Ok la.. bayar je la.. Malas nak bertekak ! Kalau sah takde , buat report je laa… Pastu boikot sampai mati restoran penipu ni .. !

image

Sebagai rujukan korang , bandingkan dengan gambarajah rasmi bil yang menunjukkan sepatutnya di mana letakkan GST Id.. Hurmm..

image

Takde kan ? Sah takde kan ? Apa lagi ? Jom report ke Kastam aaa ! Kalau bab GST ni , rujuk Kastam. Kenaikkan harga barang , rujuk KpnKK yer.. Jangan semua gi bantai kat Kastam atau KpnKK.. hahaha..

Ada kawan bertanya , sejauh mana berkesan ? Aku tak pasti la tapi yang pasti , kita buat tanggunggawab kita sebagai pengguna.. kan ?

Ok.. aku nak boikot terus Johnny’s pasni ! Secret Recipe dah aku boikot pon ! Haaa….

5 komen :

Yana Yani berkata... [Reply to comment]

dia charge 10% tu lagi plak tu
ptt dah takde benda tu
kalau saya melalak tak ingat, untung2 jadi viral..hehe

Johan Harith berkata... [Reply to comment]

xpayahla abg ben makan situ dah..dari tahun 2010 kalau tak silap diaorang tak pernah mohon sijil halal

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

terlalu banyak aduan mcm mana nak bertindak....patut kaji dulu sblm laksana

misz sheyla berkata... [Reply to comment]

buat report je...pas tu viralkan..benda2 gini dah viral baru nk sedar...

Hafiz Hafizol berkata... [Reply to comment]

@Yana Yani


hahaha melalak yang x tahan tu... main tarik2 rambut depan cashier kan.. untung2 viral.. LOL

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI