GST : Johnny’s tidak papar GST Id ??

 

Di IoI City Mall , Putrajaya.. Nak makan pagi dan tengahari sekali gus ! Hehe.. Mula mula nak masuk Black Canyon.. Tengok harga , pergh.. leh tahann…

Bila tanya , dengan sombong laaa penyelia berbangsa melayu ni menjawab ! Kalau nak report , diorang sedia diambil tindakan.. Hehehe.. Tu dia.. Ok la kan ? Aku malas nak kata lebih.. Pastu siap kata ni semua Facebook punya pasal la..

Sewaktu tengok pada penyata yang diberi ada awal, memang tak takde GST id.. Aku tanya , dia kata selepas bayar baru pada bil .. Hurmmm..

image

Ok la.. bayar je la.. Malas nak bertekak ! Kalau sah takde , buat report je laa… Pastu boikot sampai mati restoran penipu ni .. !

image

Sebagai rujukan korang , bandingkan dengan gambarajah rasmi bil yang menunjukkan sepatutnya di mana letakkan GST Id.. Hurmm..

image

Takde kan ? Sah takde kan ? Apa lagi ? Jom report ke Kastam aaa ! Kalau bab GST ni , rujuk Kastam. Kenaikkan harga barang , rujuk KpnKK yer.. Jangan semua gi bantai kat Kastam atau KpnKK.. hahaha..

Ada kawan bertanya , sejauh mana berkesan ? Aku tak pasti la tapi yang pasti , kita buat tanggunggawab kita sebagai pengguna.. kan ?

Ok.. aku nak boikot terus Johnny’s pasni ! Secret Recipe dah aku boikot pon ! Haaa….

5 ulasan:

  1. dia charge 10% tu lagi plak tu
    ptt dah takde benda tu
    kalau saya melalak tak ingat, untung2 jadi viral..hehe

    BalasPadam
  2. xpayahla abg ben makan situ dah..dari tahun 2010 kalau tak silap diaorang tak pernah mohon sijil halal

    BalasPadam
  3. terlalu banyak aduan mcm mana nak bertindak....patut kaji dulu sblm laksana

    BalasPadam
  4. buat report je...pas tu viralkan..benda2 gini dah viral baru nk sedar...

    BalasPadam
  5. @Yana Yani


    hahaha melalak yang x tahan tu... main tarik2 rambut depan cashier kan.. untung2 viral.. LOL

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009