Persaingan antara anak lelaki dan anak perempuan , bermula !

 

Ahh , pening ! Tiap kali aku nak keluar rumah.. Yang lelaki nak ikut.. Yang perempuan dah pandai dahhhhh jugak nak ikut ! Fuhhh… Daddy kena keluar sorok sorok ..

Nak usung kedua dua , tak mampu lagi woo ..

image

Di Times Square semalam.. aku terpaksa tinggalkan wife dan Zahra di satu tempat yang selesa .. sebab aku nak kena ke Sony Service Center untuk amik telefon pintar aku.  Jangan lupa baca kisah Dimana timbangrasa anda, wahai anak muda ! ni jugak yer.. Ada kaitan gak.. hehe..

Aku nak bawak Zahra , aku risau wife tak terkawal Qhaliff yang dah semakin berani berjalan sorang sorang ! Hurmmm.. Maka aku bawak je la Qhaliff dan tinggalkan Zahra sekejap.

Dah sampai kat sana , ada mesej masuk.. Dari wife.. Dia bagi Zahra. Katanya Zahra buat muka boring tunggu daddy !

image

Adehhh… buat daddy rasa bersalah pulak ! Haihhhh.. Budak kecik ni dah pandai mengoda daddy dia ! Nak suruh dukung dia jer memanjang. Si abang pon bila aku dukung adik dia , dia pon mintak dukung.. Adehh…

Rasanya lebih pada nak menyakat aku je tu ! Si Qhaliff memang lindung adik dia .. cuma dalam bab tertentu je Qhaliff akan ‘menolak’ adiknya .. hahaha .. Penat daddy nak jadi pengadil !

image

Ketika ni , akan nampak si ayah akan lebihkan sapa , kan ? Antara adik atau abang ? Biasanya.. abang dimintak beralah.. kan kan ? Terasa abang.. hehe.. apa nak buat ? Abang dah besar…

Hurm…

6 ulasan:

  1. Qhaliff jeles ye.. tak apa.. normal tu..kan qhaliff kan... sj je nak uji daddy...hehe

    BalasPadam
  2. Apa nak buat abang dah besar kena la beralah ngan adik..Tapi sesekali kena jugak lebihkan si abang jgn bagi dia terasa.. Singgah pagi dari #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

    BalasPadam
  3. COMELNYA ZARA..dua2 nak manja..sbb sama besar je keduanya nak perhatian..hehe

    BalasPadam
  4. senyuman zahra sgat menawan..suka tengok..

    BalasPadam
  5. jarak umur agak rapat memg yg si abang akan lebih jeles.. Zahra pon dah pandai bermanja.. amboiii.. daddy daughter betul ni..

    BalasPadam
  6. Teringat mase kecik dlu. Macam ni la..sy berebut nak ikut ayah pergi jalan2 dgn adik perempuan...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI