Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 16 April 2015

Qhaliff Iman : “ Nak susu , daddy ! “

 

Baru nak baring.. tetiba Qhaliff bersuara ..

Nak susu.. “..

Hurm… Aku bangun semula dan berjalan ke dapur. Aku berenti dan tanya semula kat dia ..

Qhaliff nak susu ke ? “.

Dia jawab.. “ Tak nak.. “.

Haihhh… dia ni kan.. Aku tanya sekali lagi..

Qhaliff nak susu ke tak ? “.

Nakk.. “. Jawab dia.

Aku terus dapur.. Dia pun ikut sama.. Dia nak bancuh sendiri.. Dia nak bubuh tepung susu kambing tu ke dalam botol susu. Dan aku yang masukkan air panas. Siap !

Taknak susu.. “. Terus dia berlalu tanpa berpaling pada aku ! Arghhhhhhhh !! Ya Allah.. berikan aku kesabaran …

Zahraaa… nahhh susuuuu.. Abang tak nakkk .. “. Jerit aku.

Nak susu .. nak susuuuu.. “. Qhaliff cepat cepat gi amik..

Heh.. main main sama aku !

Dan dia pon mula hisap botol susu tu… Tapi.. sekali lagi untuk hari ini ..

image

Tak abis ! Haihhhhh …

3 komen :

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

dah makin bsr mmg mcm tu kot..anak sy pun mcm tu sebaya qhaliff..sjak dua menjak ni minta susu main2..klau buat pun xabis...maybe diaorg dh kenyang mkn kot..sy penah baca yg kanak2 slps 2 thun mmg akan kurang mnum susu & lebih perlukan real food otherwise zat2 kurang...

Hamelia Hamid berkata... [Reply to comment]

kadang2 stress jgk kalau anak main2 je nak susu ni huhu..sabar je lah...

Amzas Collection berkata... [Reply to comment]

dah lama tertinggal baca blog ni, sibuk berniaga, skrg nak berblog kembali..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI