Sarapan pagi yang sedap !

 

Nasi kerabu ! Aku suka nasi kerabu yang segar ! Maksud segar ni , daging bakar dan ayam bakar dia panas panas macam di Kelantan ,kebiasaannya ! Perghh.. meleleh tengok ..

Namun di KL memang payah nak jumpa , kan ? Namun begitu masih boleh jumpa nasi kerabu yang sedap sedap memandangkan ramai orang orang kelahiran Pantai Timur tu berada di bandar besar ni.. kan ?

Antaranya boleh jumpa nasi kerabu ni di Pasar Tani Salak Tinggi Lama ni..

image

Kalau ikut tekak aku , memang sedap la ! Menepati rasa aku cuma macam aku kata tadi , part daging tuu je la. Namun begitu , daging di nasi kerabu ni tetap sedap wooo !!

Apa nama kedai ? Aku tak tau.. wife yang beli bawak balik.. Aku cuma tahu makan je la.. Hahaha..

Tak nak nasi , kuih muih kan adaa ! Hahahaha.. Janji makan pagi untuk pastkan kita bertenaga hingga waktu tengahari , kan ? Hee..

image0

Amacam ? Jimat nehh…

7 ulasan:

  1. Amboiii mak tuannn..sedapnye nasi kerabu...nak kena cari jugak nih!

    BalasPadam
  2. kg baru ada! sebab banyak orang pantai timur meniaga sana

    BalasPadam
  3. one of my fav :) sedapnya kalu g kelantan sy mmg tak lepaskan peluang pekena nasi kerabu... murah dan sedap!

    BalasPadam
  4. favourite saya jugak.. tp yg kat pasar tani salak lama ni tak pernah try.. nanti nak cubalah

    BalasPadam
  5. sya pun suka makan nasi kerabu.. rice to wednesday!! hahahah

    BalasPadam
  6. Kuih Akok kat situ sedap sgt...
    Nasi Krabu pun pernah makan....sedap!!!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI