Sikap : Kedekut atau takde duit ?

image

Sapa biasa gi Alamanda malam malam , pasti akan nampak permandangan gini punya .. Semak benar tengok..

Jalan dua lorong jadi satu lorong gara gara sikap kedekut pemilik kereta meletakkan kenderaan mereka di bahu jalan .. Tu lorong kasi kereta lalu.. bukan suka suka parking situ ! Dalam Alamanda tu bersepah parking ! Berapa ringgit sangat je pon kalau nak dibandingkan kereta tu kalau dirempuh dek pemandu yang tak perasan akan kehadiran kereta kereta yang parking di tempat tak sepatutnya tu..

Apakah tak sayang kereta tu ? Atau paling tidak pon, bertimbangrasa la.. Mana tau ada pemandu alpa atau tak perasan akan kewujudan parking ‘percuma’ ni.. Hurmm..

RM2++ atau kereta anda ? Mana satu lebih mahal ? Jalan kaki la sikit ! Kalau boleh , nak parking terus dalam panggung .. Haishhhh…

5 ulasan:

  1. Singgah pagi...
    Bukan kata alamanda je cmtuh...kebanyakkan shopping complex macam tu..kdg² tak faham..nak berjalan..tapi xnak keluar duit park.. bahaya sbnrnyer klu kita x perasan kete² kat tepi tuh..siapa tak syg kereta oii... :)

    BalasPadam
  2. kedek ni namanya. parking bkn mahal pun. jarang2 penuh parking kt alamanda.huhuuu...

    BalasPadam
  3. mesti sesak jalan tu bila jadi one way je. T_T

    BalasPadam
  4. ntah, saya pun x faham kenapa orang rajin sangat nak parking kete kat luar..padahal masuk parking tu sebelah tu je..3

    BalasPadam
  5. mana-mana tempat memang cam nie. jenis nak kerja senang je tapi tak tahu menyusahkan orang lain

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009