Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 5 April 2015

Sombongkah itu blogger ?

 

Bila letak gambar makanan di instagram dan mana mana media sosial , maka bersedialah dengan pelbagai soalan yang akan diajukan.. melainkan blogger atau pemilik akaun media sosial tu dan tulis segala info di situ.. kan ?

Namun begitu akan tetap ada soalan soalan lain hingga menyebabkan orang tu amik keputusan untuk tidak membalasnya lagi ! Kecuali melibatkan bisnis dia la ..

Ada blogger yang susah skit nak menjawab.. macam aku la.. heheeh.. Bukan apa , kekadang takut nak promote satu satu produk tu tanpa keizinan.. Maka aku rela post kosong je la.. Kang tulis panjang panjang , salah info satu hal lagi.. kan ?

Dan bila bab makan ni , akan terkait dengan HALAL .. Bila takde sijil HALAL akan bermula perdebatan.. Haaa.. letih nak berdebat kan ?

image

Kalau blogger macam aku ni .. yang cari makan melalui job job pengiklanan atau review pastinya akan tidak mahu promote secara percuma kan ? Dah lama makan kena bayar pastu nak promote free lak ! Amboi.. TAPI !! Tapi tu bukan salah peniaga tu ponnnnn.. dia tak suruh pon promote kan ? Terpulang la pada blogger masing masing.. Ada yang memang sukaaa… ada yang berkira ..

Aku ? Sukaaa promote dan berkira gak laa ! Aku suka gi makan dan promote tapi bila diminta promote satu satu bisnis tu , memang kena berkira sebab melibatkan pelbagai kos .. masa , pengangkutan dan juga promosi yang mantap ..sedaya upaya ! Takkan nak free kan ?

Kena faham..blogger mcm aku , mendapat pendapatan melalui blog. Harga mahal ? Semua tu leh dirunding.. kan kan ? 

Sombong ? Rasanya takde poon blogger sombong.. semua bagus bagus.. kan kan ?

5 komen :

Anizz Annisa berkata... [Reply to comment]

anis belum ade pengalaman review makanan berbayar ni..huhu.. kena jugak berkira.. tapi blogger tak sombong..hihi :)

POJIEGRAPHY BLOG berkata... [Reply to comment]

SETUJU SAMA ABG BEN!

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

KAN.... hehehe...

::EIDA:: berkata... [Reply to comment]

kalau tak reply komen tu, kita busy like retis laaa HAHHA *poyo*

Muhammad Syahmi berkata... [Reply to comment]

Saya pun blogger gak, tapi kalau nak review makanan tu ke laut... hahaha...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI