Bankrupt daddy gini !

 

Dia memandang aku dengan sejuta harapan. Dan kemudian dia memegang salah satu kotak yang ada di depan dia.. seperti jangkaan aku !

image image

Aku tengok harga.. Gulp ! Tertelan air liur daddy ! Daddy baru beli cap The North Face dengan harga RM79.90. Dah mak kamu tu jeling semacam..

“ Eh , kata Hari Ibu.. nak belanja kan ? “.

Yelah.. memang pon.. Tapi Hari Bapa hari hari ! Hahahaha.. Maka ni hadiah Hari Bapa laaa .. Sendiri beli punyaa!

image

Aku suruh Qhaliff letak balik dan ajak jenjalan tengok mainan lain ! Dan tu diaa ! RoboCar Poli.. Harga RM100++ ! Terus aku dukung dia dan keluar dari situ dengan sepantas kilat ! Dia merengek tapi sekejap je la.. Huhuhuh..

Bankrupt gue setiap kali masuk kedai mainan , harga 100++ jadi pilihan ! Gulp….

6 ulasan:

  1. kalau tak mau bankrup, daddy jangan laa selalu jalan area tempat mainan kanak-kanak..

    BalasPadam
  2. Hehehhe....julia suka bawa anak pi kedai borong mainan kt jalan ipoh kl tu byk murah2...paling murah robot biasa rm3 je bro ben...jimat byk...

    BalasPadam
  3. Harga mainan qhaliff lebih mahal daripada harga cap daddy ye...hihi..alhamdulillah kerana qhaliff boleh bertolak ansur..kotak di tolak..daddy bawa qhaliff beransur..psikologi..

    BalasPadam
  4. Hiks! tapi baiknya dia sekejap aje dah lupa

    BalasPadam
  5. ye, budak2 mmg dah pndai pilih mainan dia ... budak2 zaman skrg kan..

    BalasPadam
  6. mainan budak2 memang mencekik huhu...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009