Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 12 Mei 2015

Derita cekam kuku !

Fuhhh ! Tak tahaann weh ! Dulu selalu kena tapi tak ingat camana aku selesaikan masalah aku tu.. Baru baru ni post kt FB pasal ni dan teringat komen seorang kawan. Guna kapit kuku tang yg melengkung tu..

Dan , semalam .. aku berjaya tarik keluar kuku yang jd duri dalam daging !! Huhuh..sakittt wehhh..

Cam ni pon dah sakit kan ? Dalam kubur nanti ? Akhirat nanti ? Astagfirullah al a'zim..

9 komen :

sheera anuar berkata... [Reply to comment]

aahhh saya pun guna bahagian yang tajam tu. setiap kali ketip kuku mesti akan cungkil kasi keluar.

Nieyl berkata... [Reply to comment]

Kita pun baru kena jugak..sakitnyer Allah je lah yg tahu..sampai terpaksa cabut kot kuku tu

Zahirah Dzahir berkata... [Reply to comment]

memang sakit..masalahnya kkdg2 jadi kkdg2 tak..ada skali tu tengah urut kaki tak sempat nak bgitau yg ibu jari jadi cekam..dia pi tenyeh plak kat situ..sakitttnyaaa...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kalau petua oran dulu dulu..lepas dibersihkan..pakai inai..hihi..

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

kuku ibu mimin pun mencengkam. mimin ngilu kalau bab kuku. baca entry ni pun ngilu. haha..

huda berkata... [Reply to comment]

time sekolah darjah 3, turunkan bangku dari meja cemane ntah kaki kerusi jatuh dulu kene kuku ibu jari kaki. azab die lame...sampai tercabut kuku tu baru hilang sakit...sebelum tu menangis sorang2 jalan g skolah...

ummi aqilah (LM) berkata... [Reply to comment]

Dulu selalu gak kena mmg berdenyut2. Sampai makan isi terpaksa ambik ubat kat klinik. Doc siap pesan jgn potong pendek sgt kuku yg paling hujung tu . Sakit oooo smpi sy x blh pki kasut bertutup

Ahlam Miera Shafie berkata... [Reply to comment]

dlu selalu jadi jgk..time dia nk jadi 2 sy letak minyat gamat.. pastu tunggu 2/3 hari.. baru potong kuku...skrg xjadi dh sbb sy suka pakai inai..

aKSARAfENDI berkata... [Reply to comment]

saya penah kena cekam jari ibu kaki kiri dan kanan yang dah bengkak bernanah..haha gi klinik cabut dua2 kuku kaki..memang menderita..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI