Jangan merbahayakan nyawa orang lain !

 

Di stesen minyak Shell.. Aku tiba terlebih dahulu di situ kemudian matikan enjin. Telefon pintar dalam kereta. Aku takkan pegang telefon punya kerana banyak kali dah aku terkena cas eletrik statik ketika sentuh kereta ! Takut pulak nanti bukak tangki minyak , gas dok kelua , aku gi sentuh kat area situ ! Tak pasal pasall.. haaa..

Walaupun takde fakta atau kes elektrik statik punca stesen minyak meletup , sebaiknya , kita ikuti peraturan sewajarnya bila berada di tempat tempat berisiko tinggi !

image

Sedang aku dok isi mintak , datang sebuah kereta dan parking belakang aku. Seorang lelaki dan dua awek cun. Best part , enjin kereta tak dimatikan. Selamba je isi minyak ! Hurmmm… Stress aku tengok. Walaupun ada  kataamaran tak merbahaya , bagi aku .. sebaiknya jauhi masalah masalah yang mampu mengancam nyawa kita..

Hurmm..

1 ulasan:

  1. Alamak... Aku ke tu? Sebabnya aku memang tak pernah matikan enjin masa isi minyak. Adeh!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.