Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 11 Mei 2015

Selesaikan masalah dengan segera !

 

Stress ! Janji lain.. bila dah siap lain jadinya ! Kononnya segala maintenance akan dibuat andai ada masalah. Tetapi janji tinggal janji !

Apa masalahnya ? Masalah dinding yang aku buat renovation atau ubahsuai terdapat retak retak ! Panggil berkali kali namun hampa !! Tindakan terlalu perlahan..

Akhirnya masalah aku dapat diselesaikan dengan menggunakan Onetime Lightweight Spackling dan Onetime Wall Repair Patch yang dibekalkan oleh Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be.

image

Masalah utama aku ialah dengan retakan halus di dinding. Ini memang mencacatkan permandangan serta semut halus mula bersarang di dalamnya !!

image image

Dengan menggunakan Onetime Lightweight Spackling yang mana produk ini jauh lebih ringan dan mereka mudah mengendalikannya terutama pada mereka yang takde pengalaman langsung dalam bidang ni , mampu membuat pembaikan ini sendiri ! Contohnya aku ! Kalau aku tau la semudah ini . lama dah aku buat sendiri !!!

image

Selain retakan halus Onetime Lightweight Spackling ni sesuai digunakan  jika dinding rumah punya kerosakkan kecil seperti lubang akibat dipaku atau drill. Juga sesuai digunakan diatas permukaan plaster walls / drywall , stucco , particle board serta wood surfaces.

Dan hasilnya selepas 5 minit aku buat… ni pertama kali yer aku buat ! Takde skill dan takde pengalaman !

image

image image

Bila dah kering , amik kertas pasir dan gosok laa.. Baru kemas dan kembali cantik dinding tu.. kan ? Yang penting , semut tak leh buat sarang dahhh.. Haaaa , kan kan ?

Manakala dengan OneTime Wall Repair Patch lak , berperanan untuk menutup permukaan dinding yang berlubang kesan dari akibat dipaku dan ditebuk. Hanya tampal saja OneTime Wall Repair Patch dan kemudian sapukan Onetime Lightweight Spackling ke atasnya. Selesai !!

image

Harga Onetime Lightweight Spackling ? Murah je… GST 6% telah diserap oleh pembekal iaitu Sri Rx andai korang beli melaluinya ! Haaaa !!! Ni masanya untuk berjimat.

image

Jika korang berminat untuk membelinya , bolehlah email ke srirx@sriribuan.com.my dan nikmati harga promo !! Jimat banyak dah tuu..

Ok…  Ada giveaway kali ni ! Ahaaa.. Syarat mudah jer.. Share entri ni di Facebook korang dan tinggalkan komen di sini , dan sila jawab soalan ini .. Siapakah pembekal Onetime Lightweight Spackling  dan Onetime Wall Repair Patch ?  5 terpantas  jawapannya akan dapat produk ni nanti ! Jangan lupa tinggalkan email yer..

32 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

wahhh bagus ni, nak checklah kalau-kalau ada crack kat mana-mana ke kat rumah...

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

bagus ni

Fairuzzahmm nor berkata... [Reply to comment]

Mudah kan.. Ni salah satu teknologi bahan binaan. Dah lama ada tapi ramai yg tak tahu.:)

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Jawapannya - Sri Rx: How D.I.Y. Should Be

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Jawapannya - Sri Rx: How D.I.Y. Should Be

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

Jawapannya - Sri Rx: How D.I.Y. Should Be

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Bagus ni untuk tukang rumah amatur seperti saya hehe.

Jawapan : Sri Ribuan Industries Sdn Bhd : How D.I.Y Should Be

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Alamak...lupa email wakakaka!

wanimira737@gmail.com

Reena Sidek berkata... [Reply to comment]

Penyelesaian dah di temui.. Dekat nak raya ni, mesti ramai yg nak baiki keadaan rumah dr rekahan..:)

Nyna Nieyna berkata... [Reply to comment]

wah senang je nak gunaaaaaa .. okay nak jawab !

pembekal nya ialah Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be.

nieynasakinah.92@gmail.com

Done share 😄

SalinaJohari berkata... [Reply to comment]

Wow...menakjubkan...hannya 5min je masalah selesai bila guna Onetime Lightweight Spackling dan Onetime Wall Repair Patch yang dibekalkan oleh Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be......sangat memudahkan urusan bg dinding rumh yg problem..especially yg sibuk kerja..

Kira jawap skali yer aben..huhuhu.

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

nak try jugak la.. dinding retak ritu .hihu... pembekal ; Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be

isabella idura berkata... [Reply to comment]

Sri Ribuan Industries sdn bhd

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Nak jawab..jawapannya pembekal adalah Sri Ribuan Industries Sdn Bhd : How D.I.Y. should be..

Email: rockers.sakura@yahoo.com

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wah sangat mudah..pasni tak yah suruh ensuami je, leh wat sendiri ni.. Nk cuba gak mana tau leh dapat free hihihi Jawapannya: Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd.

SalinaJohari berkata... [Reply to comment]

Allah...email lupa..boleh lagi kan ni...

kisahpondokkecil@gmail.com

Makasih..

ubai ismail berkata... [Reply to comment]

Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd.

ubaiismail@yahoo.com

boleh ke cmni?? haha

yaya_flanella berkata... [Reply to comment]

Bagus gila produk ni. Macam magic pulak. Haha. Nak rekomen kat ayah! :D

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wah sangat mudah..pasni tak yah suruh ensuami je, leh wat sendiri ni.. Nk cuba gak mana tau leh dapat free hihihi Jawapannya: Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd.

email: yanieyusuf05@yahoo.com

Reena Sidek berkata... [Reply to comment]

Sri Ribuan Industries Sdn Bhd : How D.I.Y Should Be

reenasidek@gmail.com

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Nurulain berkata...
nak try jugak la.. dinding retak ritu .hihu... pembekal ; Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be

Email :therylisa@gmail.com :p

gulew kapas berkata... [Reply to comment]

Sri Ribuan Industries Sdn.Bhd.

Kekapas@gmail.com

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

jawapannya - Sri Rx: How D.I.Y. Should Be

email : dila12379@gmail.com

nak raya dah rasanya....elok menampal dari sekarang....tengok pun cam bagus jer produk nihh

Azlinda Azman berkata... [Reply to comment]

@Azlinda Azman

Email nurazlindaazman@gmail.com

Nazlee Ismail PCL berkata... [Reply to comment]

macam plaster simen eh.. mudah.

careno berkata... [Reply to comment]

Jwpn : Sri RX

Email : lan_careno@yahoo.com

Hehehhee...

Mmg kat rumah ada crack2 pun.... huhuhu

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Jawapannya : Sri Rx Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. Should Be

Emel : wanimira737@gmail.com

isabella idura berkata... [Reply to comment]

sri rx
idura99@yahoo.com

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

wah mudahkan keje..jawapan nya Sri Rx

Email:skabdy@yahoo.com

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Jawapan : SRI RX

Email ; therylisa@gmail.com


boleh try kat rumah.. dah nak raya kan.. hehehe

Reena Sidek berkata... [Reply to comment]

dibekalkan oleh Sri RX Industries Sdn.Bhd : How D.I.Y. ShouldqBe.

Email: reenasidek@gmail.com

mOoN IzzaN berkata... [Reply to comment]

Jwpn: Sri RX

Email : munirahizzan@gmail.com

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI