Tercapai cita cita gue !

 

Semalam , di satu event aku bertemu rakan blogger yang sama sama pernah buat review kamera Sony , tahun lepas.. Isaac Tan. Dia bertanyakan pasal kamera aku. Kemudian dia syorkan aku amik lens 50mm ! Katanya gambar akan jadi lebih cun dan mabeles ! Aku termakan kata kata dia !

Dan tadi.. seperti korang tau , aku pon g Low Yatt dan beli laaaa lens tu dengan hati kering ! Namun begitu kena mintak izin Menteri Kewangan terlebih dahulu.. dan dapat lampu hijau untuk beli lens yang aku nak sangat sejak lahir dulu ! Tu diaaa.. dia punya alasan !

Tapi 50mm takde.. aku rembat 30mm ( macro ) dengan harga RM680 termasuk GST ! Hurmm.. Tanpa GST berapa la gamaknya kan ? Huhuhu.. sian kita..

Maka aku pun mula mentest power lens tu..

imageimageimage

Amacam ?

3 ulasan:

  1. kalau sebelum GST, berapa ea?

    perasan yg lately orang selalu post harga apa2, mesti letak sekali ayat "termasuk GST" :) memang affect life sgt kan. T_T

    BalasPadam
  2. canggih lens nampak sebutir-sebutir.

    BalasPadam
  3. Macam nak masuk dalam gambar weh...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009