Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 16 Jun 2015

Bateri HITACHI MFX untuk kereta aku !

 

Setiap pagi , aku pasti akan berdoa sebelum menghidupkan enjin kereta aku. Harap harap takde masalah ! Aku cukup tak suka kereta bermasalah. Sebab tu aku setiap bulan buat pemeriksaan pada kereta aku. Maklumlah, aku guna dia setiap hari !! Maka pastinya aku nak kereta aku dalam keadaan sempurna dan selamat..

Kali terakhir aku periksa bateri kereta aku , kata mekanik masih boleh digunakan tapi aku rasa tak sedap hati ! Maka semalam , aku tukar bateri kereta yang baru.. Aku pilih Hitachi !

DSC07519DSC07522DSC07526DSC07535DSC07533DSC07531

Siap pasang.. Aku hidupkan enjin kereta aku. Aduss , lembut je bunyi kereta aku tu.. Maklumlah , bateri baru.

Kenapa aku pilih HITACHI ?

Dengan membawa tagline “ Built To Last Even Longer “ atau “ Dicipta untuk tahan malah lebih lama “ , bateri Hitachi yang diimport adalah maintenance-free yang tinggi kualiti serta 100% berteknologi Jepun pastinya berbaloi pada penggunanya. Dan mereka berpengalaman serta telah pun bekerjasama dengan beberapa pengeluar kereta untuk supply bateri , sebelum ini.

Jaminan terhadap bateri adalah penting ! Bateri Hitachi MFX , jaminan selama 2 tahun diberikan . Jika bateri bermasalah , pastinya pengguna boleh merujuk kembali kepada penjual untuk mendapatkan hak jaminan. Berbeza dengan bateri bateri kereta yang lain biasanya diberikan jaminan hanya 1 tahun. Lebih lama kan ? Jaminan ini penting sebenarnya..Ramai tak amik penting bahagian ini..

Double-sealed lid , expanded grids , cut corner plats yang digunakan pada bateri Hitachi ini membuatkan bateri ini akan tahan lebih lama dari bateri konvensional yang lain !

Dan memandangkan akan tiba Aidilfitri , pastinya kita akan pulang ke kampung halaman , kan ? Maka hendaklah dipastikan kereta kita dalam keadaan selamat dan perjalanan pastinya hendak lancar hingga tiba ke kampung , kan ? Antara yang patut diambil berat ialah bateri kereta. Bateri Hitachi MFX ni boleh didapati lebih dari 5,000 dealers di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Senang la kan nak cari nanti ?

Maka faham ke kenapa bateri Hitachi pilihan aku ? Aku tak perlu risau lagi selepas ini.. Sekurang kurangnya , untuk 4 tahun ! Hehehehe.

11 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

wow

Wanie Masduki berkata... [Reply to comment]

baru tukar bateri juga bulan lepas.. :-)

izzeyda berkata... [Reply to comment]

lama betul bateri nih boleh bertahan..

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Huiyooooo.... Cambest je ni....

firzz duka berkata... [Reply to comment]

Yup...betul..hitachi memang terbukti okay..ramai kawan2 saya suggest guna hitachi...

isabella idura berkata... [Reply to comment]

Pasti tukar ke hitachi juga selepas ni. Selama ni x sedar pun ada bateri sebagus hitachi.

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

boleh la tukar bateri utk raya nanti nie..

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

Kene tunjuk dekat hubby ler gini..

Adanzz Hanzz berkata... [Reply to comment]

thorbaik laa..kami pun sama guna betri yang sama..

Tumpang iklan bro ben-Tuan tanah

______________________________________________
PROMOSI TERKINI | PROMOSI TERKINI
______________________________________________

KERETA SEWA/ SEWA KERETA MURAH SUBANG JAYA,SHAH ALAM, PUCHONG,SERI KEMBANGAN,KAJANG,BANGI,KLIA,PUTRAJAYA,CYBERJAYA DAN SELURUH SELANGOR 014-5139318

Jika perlukan hubungi kami untuk booking,
kerana kereta hampir penuh setiap hari, maklumlah murah jee
Berminat sms/whatapps :

sabar 014-5139318
sabar 014-5139318
sabar 014-5139318

http://sewakeretapuchong.blogspot.com/
http://sewakeretapuchong.blogspot.com/
http://sewakeretapuchong.blogspot.com/

“ANda puas hati, itu matlamat kami”

HASRUL HASSAN berkata... [Reply to comment]

Sebelah umah aku .. yakni jiran aku tauke bateri .. hoho . nak bateri, ketuk je pintu rumah.

faziera193 berkata... [Reply to comment]

Yup!memang penting kena check..dah pernah ada pengalaman bateri kong..kat tempat kerja pulak tu..huhu

Next time nak try hitachi pulak..hee thanks aben!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI