Kalau diorang ‘bersatu’ !

 

Ada ketika.. si abang macam cemburukan si adik.. Tak kasi sentuh apa jua mainan ! Cemburu betul ke atau saja saja je nak sakat orang tuanya ?

imageimage

Tapi bila ditinggalkan berdua , sayang rupanya dia kat adik dia…. Dia jaga. Dia buaikan adik dia.. Bila dengar adik dia merengek dalam buaian , cepat cepat gi cari orang tua dia yang kat dapur. Hurmm..

Si adik.. dah pandai menyakat ! Suka mengacau abang dia bila bermain. Agaknya tu la kot si abang tak kasi sentuh permainan dia ? hurmm..

Kalau dua dua bersatu.. aku sendiri jadi hijo… cili hijo gitu ! Hurmmmm.. Tapi dua dua bagus.. Dalam diam dua dua memerhati dan belajar.. segala tindak tanduk dari aku dan ibunya.. Hurmm..

3 ulasan:

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.