‘Test power’ Iphone 6 Plus !

 

Huhhhh.. berpusing pusing aku kat App Store tu ! Kena register sana sini dulu.. Pastu bila nak download Whatsapp , kosong jer kat App Store ! Apa kes ni ?? Kena register iTunes dulu ke ? Iskhh.. Aku try tengok video kat Youtube.. kot kot ada ajar camana nak guna iPhone untuk pertama kali..

image image

Aku tak pernah guna iPhone.. maka tak tau la camana nak register bagai laa.. Maka main try n error je la nokkkk ! Dan aku pon register la iTunes… sekali tau tau kena charge USD 1 ! Nyesal pulak aku gi masukkan  details kad kredit dalam tu ! Esok gak aku nak batalkan kad kredit tu.. iskhhh…

Aku tanya kawan aku.. katanya tak perlu bayar untuk iTunes tu.. Hurm… pulak ! Tu aku kata.. iPhone ni tak mesra pengguna ! Kan , kan ? Haaaa… Hahahaha..

Dah register , masih tak nampak.. Akhirnya aku suruh wife restart iPhone tu.. Dan pastu baru la nampak segala aplikasi dalam App Store tuu ! Terus dia download Whatsapp.. Huhhh…

Kesimpulan.. aku cintakan Sony ! Maaf iPhone , anda gagal mengoda saya !

5 ulasan:

  1. aisehhh.. ape tak tanye pengguna tegar cap epal..?!...
    selama ni takde masalah pon.. x pernah kena bayar...
    kan dah rugi usd ringgit...

    BalasPadam
  2. tapi bila anda dah start guna iphone anda akan rasa tak best dah yg lain..pgalaman saya & semua kawan2 saya macam tu..jd sebelum terjebak boleh elakkan guna ihone tu..hihihi

    BalasPadam
  3. Abg ben first time nak buat apple id tu mmg dia charge 1 usd...kalau suruh kedai buat apple id lagi mahal dia charge 50 hinggit

    BalasPadam
  4. hahaha.. aben ni kejam betul dengan ipong!!! nasib baik preee tau..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009