Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 13 Jun 2015

‘Test power’ Iphone 6 Plus !

 

Huhhhh.. berpusing pusing aku kat App Store tu ! Kena register sana sini dulu.. Pastu bila nak download Whatsapp , kosong jer kat App Store ! Apa kes ni ?? Kena register iTunes dulu ke ? Iskhh.. Aku try tengok video kat Youtube.. kot kot ada ajar camana nak guna iPhone untuk pertama kali..

image image

Aku tak pernah guna iPhone.. maka tak tau la camana nak register bagai laa.. Maka main try n error je la nokkkk ! Dan aku pon register la iTunes… sekali tau tau kena charge USD 1 ! Nyesal pulak aku gi masukkan  details kad kredit dalam tu ! Esok gak aku nak batalkan kad kredit tu.. iskhhh…

Aku tanya kawan aku.. katanya tak perlu bayar untuk iTunes tu.. Hurm… pulak ! Tu aku kata.. iPhone ni tak mesra pengguna ! Kan , kan ? Haaaa… Hahahaha..

Dah register , masih tak nampak.. Akhirnya aku suruh wife restart iPhone tu.. Dan pastu baru la nampak segala aplikasi dalam App Store tuu ! Terus dia download Whatsapp.. Huhhh…

Kesimpulan.. aku cintakan Sony ! Maaf iPhone , anda gagal mengoda saya !

5 komen :

SuzieLAWAti berkata... [Reply to comment]

aisehhh.. ape tak tanye pengguna tegar cap epal..?!...
selama ni takde masalah pon.. x pernah kena bayar...
kan dah rugi usd ringgit...

Fauzi Noordin berkata... [Reply to comment]

juai kat aku wooi...

Murniwati Awang berkata... [Reply to comment]

tapi bila anda dah start guna iphone anda akan rasa tak best dah yg lain..pgalaman saya & semua kawan2 saya macam tu..jd sebelum terjebak boleh elakkan guna ihone tu..hihihi

NASRUDDIN NASS berkata... [Reply to comment]

Abg ben first time nak buat apple id tu mmg dia charge 1 usd...kalau suruh kedai buat apple id lagi mahal dia charge 50 hinggit

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

hahaha.. aben ni kejam betul dengan ipong!!! nasib baik preee tau..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI