Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 27 Julai 2015

Berkat Dhuha ?

 

Awal pagi semalam… Aku tercari earphone Oppo aku. Tak jumpa ! Mana menghilang pon tak tau laaa.. Dan tiba-tiba , muncul di kaki aku nun di dalam bilik ! Atas karpet.. Camana lak leh ada sini ? Hurm.. Namun aku jumpa bukan dalam keadaan sempurna ! Salah satu bahagian kehilangan ‘getah’nya.. Tak leh guna jugak la kalau gitu.. Hurmm.. Puas cari gak.. tak jumpa !

image

Dan pagi tadi , selepas mengerjakan solat Dhuha.. aku nak bersenam 6 saat ! Hehehe.. Lama tak bersenam. Berat bontot dah ! Baru letakkan tangan atas lantai , tetiba terpandang..

Ehhh.. macam aku kenal jer !

Bayangkan laaa.. seluas luas tempat di rumah aku tu , aku leh muka aku betul betul mengadap benda yang aku cari semalaman !

imageimageimage

Alhamdulillah.. tak yah beli baru ! Huhuh.. Jimat duit ! Baru plan nak beli kat Korea nanti.. laalallaa …

9 komen :

Ieka Farhana berkata... [Reply to comment]

lawa gambar abg ben, abg ben pakai camera apa ni?

intan rh berkata... [Reply to comment]

solat dhuha memang menakjubkan.

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

kalau dah biasa buat dhuha mmg sayang nak tggalkan..pergi korea jangan lupa beli FM kat akak ye,is kirimmm....hehehe..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kemanisan dhuha biasanya tidak terjangka..alhamdulillah..

Sally Samsaiman berkata... [Reply to comment]

kira masih ada lagi rezeki la tu..hihihi :D

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

alhmdulillah..tu la rezeki namanya;)kalau tak jumpa, kene beli baru kan

mizz yatiey berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah....DIA tak bagi membazirlah tu,..lain kali jangan letak merata2..peringatan hihih

yang baik berkata... [Reply to comment]

rezeki dan berkat dhuha memang tidak perlu disangkal lagi...

izzeyda berkata... [Reply to comment]

itulah salah satu kelebihan solat dhuha.. bila dah amalkan memang akan rasa kekurangan kalau tak melakukannya..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI