Bila suri rumah tiada masa !

 

Sedih.. tengok kuku yang panjang di jari ! Nak potong tapi setiap kali nak potong , mesti ada ‘isu’ kecil muncul yang menyebabkan tergendalanya agenda potong kuku. Kena uruskan hal yang lebih penting ! Nak buat rombakan jadual kehidupan pon payah. Segalanya bergantung pada dua menteri kecik tu.. Huhuhhu..

image

Akhirnya semalam.. dalam kereta aku bertanyakan pengetip kuku pada wife .. Tak tahan tengok kuku dah serupa macam vampire punya gigi dah .. Huhhhh.

Wife tunjuk pengetip kuku tu.. Dan mintak jari aku.. Dia tolong ketipkan.. Ececeeceh.. tetiba rasa nak kawin lagi 3 ! Eh , silap.. kensel nak kawin lagi 3.. haaaa..

Dan kebetulan berada di traffic light.. tengah jammed dan pastinya kereta terhenti .. aku hulurkan.. Nak ketip kuku bukan sampai 10 minit pon.. Sekejap je settle ! Tu pon ada yang pertikaikan.. hahahah .. ( jeles kot bini dia tak buat gitu ? ) 

Kalu seblah tangan tgh di potong kuku, seblah lagi dok amik gmbr... sapa pulak yg tgh pegang stereng?.... ngengader la tu.... piiraahh..

Aku pun ada akal nak pikir ! Takkan nak buat keje bodoh kot ? Aiseymannn .. Aparaa..

image

Selesai.. kemas skit kuku.. nak g meeting pon rasa selesa.. Kan ? Aku duduk rumah jaga anak.. nak kena uruskan anak.. nak kena buat kerja aku.. yakni update blog , jawab email .. cari idea untuk post status di media sosial.. Adakalanya nak makan pon tak sempat ! Inikan pulak kuku..

Dah .. toksah terbayang part lain .. “ Entah sempat gunting ke tak eh ?

Buat para ‘suami’ .. sila sila bantu membantu ‘isteri’ anda di rumah..

8 ulasan:

  1. hahha..tersengih baca entry ni.. kak zila so inspired..x pernah potong kuku laki kite.. adoii..ada jugak org yg jeles pastu dok perli macam tuu..

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..selesai masalah kuku panjang ye abang ben...bila tengok jari..tengok kuku...senyum senyum ingat isteri ye...hehe...

    BalasPadam
  3. hihi..tersenyum sorang baca..sunat hari jumaat potong kukukan..tp mmg perlu pun simpan dlm kete tu..emergency cmni sng settle trs masalah:-)

    BalasPadam
  4. Bhahhahaa..(Dah .. toksah terbayang part lain .. “ Entah sempat gunting ke tak eh ? “) ...kena trim jugak tuu..saitonirajimm bergayut !

    BalasPadam
  5. busy betul abg ben kita lani...ada job tu..share2 la sikit dengan kita hehehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009