Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 24 Julai 2015

Bila wife kekurangan susu untuk Zahra !

 

Bulan puasa lepas , wife bagitau aku.. dia ada masalah dengan penyusuan ibu. Tak banyak stok untuk Zahra ketika dia pergi kerja. Nak tak nak , dia kena balik rumah pada waktu lunch untuk menyusukan Zahra..

Tiba-tiba dia teringat…

Ephyra !!!

Terus dia ke dapur dan tengok stok yang berbaki dalam kotak Ephyra . Masih ada beberapa sachet untuk dia.. Sememangnya sebelum ni dia amik Ephyra untuk banyakkan susu ketika menyusu Qhaliff.. pastu dia terlupa dah.. Yelah , dok sibuk jaga anak , nak jaga kecantikan diri pon terabai.. termasuk aku sendiri ! Huhuh..

Dan seingat aku , dia bersahur dengan minum secawan Ephra.. Tengahari tu dia mesej aku.. Dia tunjuk botol susu.. dan dalamnya , penuh dengan susu !

Alhamdulillah..”

Lepas pada tu , memang banyak kembali stok susu untuk Zahra. Lega aku.. Kalau tak , aku la paling pening.. Zahra makin banyak minum susu terutama lepas mandi pagi dan petang ! Sementara nak tuggu mak dia balik , jenuh aku layan dia menangis..

Selepas beberapa kali minum , maka abiss laa stok yang ada atas almari di rumah aku tuuu ..

Bang , Ephyra abis.. camana eh ? “.

Elee.. camana eh ? Ayat tak hengattt ! Kan mudah cakap..

Bang , tolong belikan Ephyra… hehehe.. Dah abiss .. Untuk Zahra jugak , bang ! Haaa “ .

Dan aku pun jalankan tanggungjawab aku.. Alhamdulillah , pagi tadi sampai stok untuk sebulan punya ! Haaaa… Semua wife punya ! Aku tengok je la noooo…

image

Er , apa kelebihan Ephyra selain dari bagus untuk mereka yang menyusu badan ?

image

Bacalah sendiri yer.. Hehehehe… Kena pahamkan tauuuu.. Kalau tak paham atau was was , leh rujuk pakar yakni doktor anda.. hehehe ..

Bagi yang berminat nak membelinya , silalah ke :

Facebook : Oceanlife2c

Instagram : ephyra2u

Web : www.oceanlife2u.com

Tel : 019 3999 238 / 019 3800 779 / 03 4141 7889

4 komen :

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

SA pun tgh cuba nak consume ephyra ni...tunggu gaji hujung bulan 8..hehehe

Allene typicalmommy berkata... [Reply to comment]

hua... untung zahra.. still dapat susu ibu

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

sekarang pregnant pun minum ephyra

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Terbaik ben and wife...bagus la minuman ephyra ni boleh bykkan susu ibu...good job...nanti julia nak buat entry nak ambil link ni ye ben...jadi testimonial utk rakan2 lain...alhamdulilah

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI