Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Julai 2015

Nasib baik aku dah kahwin !

 

 image

Artikal ni memang membuatkan aku tersenyum manja di tepi Qhaliff ! Hahahah.. Sambil memandang dia , aku berharap dia tak tertipu dengam mana mana anak gadis dalam instagram , di zamannya nanti ! Huhuhhuh..

Teringat aku di zaman Mircx.. zaman tu pun memang dah berlaku ‘penipuan’ part gambar ! Bila bagi gambar , tu diaaaa ! Perghhh.. terlentok lentok melihatnya.. bila jumpa dalam ‘temujanji buta ‘ , adehhh…. nyesal siut ! Berbezaaa !

Pernah seorang kawan aku bercerita.. dia jumpa satu awek ni setelah berkenalan di ruang maya selama beberapa hari. Seronok sakan ! Maklumlah , akhirnya ada orang nak kat dia .. Dan hari yang dijanjikan , dia pon gi jumpa awek cun dia tu.. Aku pon tumpang gembira la.. Ada jugak orang nak kat kawan aku ni ye.. Alhamdulillah. Malam tu aku tanya dia , camana dating ? Dan dia jawab..

“ Ko tau , Sal.. Aku menyorok sebab nak skodeng dulu. Sekali dia datang kat tempat tu. Aku tengok pastu aku tepuk dahi.. Aduhhh.. Dia pakai mekap ke dia pakai tepung kat muka dia ? Aku buat tak tau la.. Dia datang tegur aku.. aku tak mengaku ! Aku kata aku tunggu orang lain.. Pastu aku blah.. “.

Aku punya ketawa.. Tu diaaa… Nasib ko la kawan.. Hahahaha..

Dan nampaknya di zaman ni lagi dasat. Dengan kehadiran pelbagai aplikasi mengcunkan gambar , aku tak nafikan mana mana si bujang mampu tergoda melihatnya.. di mana mana laman sosial ! Perghh.. nasib korang laaa.. aku kawin dah ! Hahahaha ..

Contoh eh.. contoh ! Dengan sedikit ubahsuai , gambar mamat di bawah ni dah mampu buat anak dara meleleh air liur melihatnya ! Haaaaaa…

image image

Bila jumpa in person ? Haaaa.. Apakah seperti ini ?? ? Apakah ???? Hanya mereka yang berpengalaman saja mampu menjawabnya ! 

8 komen :

mizz yatiey berkata... [Reply to comment]

ketawa sakan MY baca part yg bawah tu..hemsem apa hihihiih

tapi nasib baik MY dah kawin haaaa..

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

tu la...tak semua org bertuah dapat kawin dgn cinta laman sosial ni..Nasib baik jugaklah Fida pun dah kawin..hehehe..better kita kenal cinta hati kita dekat dunia realiti kan...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Teknologi sepatutnya dimanfaatkan sebaiknya..bukan mendidik diri menjadi tidak jujur..kekurangan diri itu fitrah..

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

Bhahaha. Contoh last tuu takperlu kot. Ulasan artikel akbar daa fhm. Ahhaha

Ieka Farhana berkata... [Reply to comment]

Kita kena memanfaatkan teknologi yang tersedia ada BA hahaha :D

semoga dijauhkan

mas saari berkata... [Reply to comment]

nasib dulu tak berminat sgt kenal² lelaki di alam maya.. biar ngorat yg dpn mata!

Bisnis Borneo berkata... [Reply to comment]

Artikel yang sangat menarik tnks for sharing ... ^_^

Asfan ghazali6 berkata... [Reply to comment]

Thanks for
tips and information
NICE JOB

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI