Bila bil elektrik RM47.60 !

 

Tergamam bila wife bagitau bil elektrik aku sebanyak tu ! Selama 3 tahun aku duduk rumah baru aku ni , ni kali pertama bil dibawah RM50 ! Kalau bil air tu, normal la.. tapi elektrik ? Huhuh..

image

Camana leh semurah tu ? Apakah barang tambahan aku guna ? Apakah rahsianya ? Huhuh.. Nak aku berkongsi ke ? Hehehe.. Sila beli e-book aku ! Kalau tak nak beli , leh download di www.akutipujer.com .

Lalalalla… nak tau gak ke ? Mudah jer.. Jangan guna aircond ! Hahahaha.. Kan bulan lepas aircond aku rosak selama sebulan ! Dari bulan Ramadhan hingga Syawal.. takde aircond pon ! Berpuasa di dalam keadaan kepanasan .. Tu pasal Qhaliff dan Zahra berulang  demam.. Sebab tak biasa ..

Dan sekarang , aku ada dua aircond ! Tapi disebabkan dah biasa tak guna , maka .. guna bila perlu jer la.. Harap harap , bil tak banyak beza pasni .. huhu..

11 ulasan:

  1. ingatkan ada cara penjimatan tadi..hihihi..

    BalasPadam
  2. aha.. acaner life tanpa aicond di malaysia yang panas.. tak dapat ku bayang kan....

    BalasPadam
  3. di kampung dah terbiasa, kat rumah sendiri guna kipas ja, klu umah mertua aircond dalam bilik ja tu pun pasang kekadang, skang kan kerap hujan, hihi

    BalasPadam
  4. Pernah jugak aircond lambat servis panasnyaaa..konon nak bertahan pasang kipas 2, bukak tingkap bagai, tapi tahan weh. Panggil jugak orang datang servis:)

    BalasPadam
  5. dh beli e-book. thanks abg ben.hahaha

    BalasPadam
  6. murahnya.. pernah jugak dapat bil dibawah kadar biasa.. tetiba bulan seterusnya bil naik mendadak..

    BalasPadam
  7. Tak tahan panas..kita boleh je berkipas. Anak tak tahan panas..kita yang kesian on la aircond tu..

    BalasPadam
  8. hihih ingat ada cara lain hih tapi betul kata abg ben.. kurangkan guna aircond akan mgurangkan bil elektrik.. tp tak leh tak on aircond huhu

    BalasPadam
  9. Hehehe...alhamdulillah...baru nak amik pen dengan kertas nak salin petua tadi...

    BalasPadam
  10. byk prubahan bil bila pkai aicond dgn x..

    BalasPadam
  11. Abg ben...kedai runcit saya bil dari rm680 jadi rm300...memang jimat..alhamdulillah...hanya dalam tempoh 6 hari guna..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI