Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 15 Ogos 2015

Ke Korea dengan KOREAN AIR

 

Kali pertama naik Korean Air. Tak tau camana keadaan di dalamnya dan krew serta apakah mereka akan sediakan skrin untuk tonton movie memandangkan perjalanan memakan masa 6 jam lebih untuk sampai ke Seoul , Korea. Apakah sama macam Emirates ? Hurmm.. Kapal terbang yang digunakan ialah Boeing 777-300

Bertolak hampir tengah malam dan sampai subuh hari di sana. Perbezaan masa cuma sejam di depan waktu Malaysia.

imageimage

Ok… Dan dipanggil masuk ! Dan.. segala pertanyaan terjawab..

image

Ah , legaaaa !  6 jam takkan membosankan ! Aku dah ready 2 movie terbaru dalam handphone aku tapi disebabkan dah ada movie termasuk yang terkini , maka.. aku leh simpan handhphone aku. Port usb untuk charge handphone pon ada..  Terbaik !

Camana pulak dengan makanannya ? Masa booking tiket tu ada rasanya pertanyaan part makanan ni.. Hehehe.. Tiket aku ni diuruskan oleh Samsung sendiri.. Maka tak tau sangat tapi yang pasti , makanan halal disediakan !

image

Aku dah naik Emirates dan Korean Air.. Katakan aku cuma ada dua pilihan untuk ke Korea , mana satu akan aku pilih ? Maka aku akan pilih Korean Air..

image

8 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kualiti yang menjadi penilaian utama penumpang kan abang ben..

Maisarah Humaira berkata... [Reply to comment]

servis yang bagus dari Korean Air

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@PeRdU cINta betul

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Maisarah Humaira sgt efisien

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

share info servis yg bgus ut kwan2..

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

wah...menrik

redbox berkata... [Reply to comment]

MAS pun sama, blh tgk muvi, hr tu diorg prepare korean food sgt awesome

Shareena Hashim berkata... [Reply to comment]

due2 tak penah naik...
tapi teringin sangatnak g korea...\tq kerana berkongsi

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI