Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Ogos 2015

Kena saman polis akhirnya !

 

Salah sendiri ! Gemar tak pakai tali pinggang sangat.. Haaa , kan dah kena saman ! Biasanya terselamat sebab guna waze.. Dari jauh lagi Waze dah bagi amaran akan kewujudan roadblock.. Tapi tadi , terlupa nak pasang waze.. Mungkin Allah nak bagi petunjuk atau pengajaran.. Lebih baik kena saman dari berlaku sesuatu yang tak diingini , kan ? Redha.. atau untuk sedapkan hati ? Erk.. Tak , memang aku akui dan redha.. salah sendiri ! Wife pon dah nasihat banyak kali.. hurmm..

Surat saman atau notis ke mahkamah sebenarnya yang aku terima ? Ikutkan dari situ , ianya cuma arahan ke mahkamah.. Kalau tak nak ke mahkamah , bayar je denda tu.. Maksimum , RM300..

Bila aku belek notis tu.. menyedihkan ! Negara aku ni memang kuat main duit ke ?? Sana sini asyik duit jer ! Masa ditahan tu pon , cerita banyak takde.. terus saman ! Takde kata dua atau nasihat.. Hahahaha.. Adeh.. Menurut seseorang . mereka sedang mengejar KPI.. Capai sasaran saman ? Wallahualam..

image

“ Bayar Lewat , Bayar Lebih “

Apa tu ?? Hahahaha.. Bukankah patut ditulis .. “ Sayangilah nyawa anda !  “ Atau “ Sila patuhi arahan keselamatan bagi mengelakkan anda disaman “ ! Tapi ??? Adehhh.. 

Aku bukan salahkan PDRM yer.. Kalau boleh , mintak ubah la. Sepatutnya kurangkan kadar kemalangan dengan memberi nasihat. Bukan menambahkan beban rakyat dengan menyaman !

12 komen :

Shuhaida Kabdy berkata... [Reply to comment]

sabar je la ayat di tu ye...bayar lewat,bayar lebih..huhh..

bb_nona berkata... [Reply to comment]

alamak, dpt surat ker, sy egt, kalau kena saman, time tu, dy bg surat time tu..ni surat smpai rumah ker?

aduhaiii, huhu

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

alahai slogan saman memang win betol la..

mace2 la malaysiaku

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

adeh..dia punya ayat..menusuk betul... betul2 memaksa nak kena bayar cepat ek

Hanis Amanina berkata... [Reply to comment]

mungkin sebab kalau bagi nasihat, tak dengar jugak? -_-'

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

@Hanis Amanina tgk pd kesalahan.. KaLu kecik..apa salahnya bebel jer..

saye niza berkata... [Reply to comment]

mcm setuju jerk sal KPI target saman tu. sbb diorg nk buat statistik kot. klo kurg saman, pemandu semakin berkhemah hahaha. berkhemah atas polis curik tulang tak wat keja? haa lagu tu. tp slogan tu win haha. slmt membayar :D

armimoment berkata... [Reply to comment]

saba la yer. bewibawa sungguh slogan camtu. elok dpt jerk surat saman tu. konyok2 campak dlm semak. xderk motivasi langsung

armimoment berkata... [Reply to comment]

saba la yer. slogan mmg bewibawa sungguh. cam org yg wat kejer tu. huhu. 'keep it up' bak kate pakcik rani kulup

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kadang kadang ada juga yang kemalangan sebab stress fikir pasal saman..

Mrs. A berkata... [Reply to comment]

Huhuuhuuu... dah banyak kali terrrr lepas.
Ini kali nasib tidak menyebelahi nampaknya.

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Akak masih trauma dengan polis.Traumatised kata orang.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI