Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 Ogos 2015

‘ Kesilapan kecil yang besar ‘ sebenarnya !

 

Aku tonton video ni dan kongsikan di Facebook aku. Aku yakin , ramai ada buat kecuaian begini termasuk aku ! Kekadang kelekaan sesaat boleh membuatkan kita menyesal seumur hidup !

image

Kelekaan.. Tak terfikir ? Hurm… Bahaya betul ! Terlalu percaya pada anak kecil atau yakin dengan diri sendiri yang anak takkan ‘cedera’ ? Hurmm..

Dalam video tu , aku terus terang kekadang pon terlepas pandang terutama bila gunakan stroller ! Hurmm.. Nasib baik teringat di saat akhir..

“ Apa giler aku biar anak aku lintas dulu lak ? Iskhh..”

Spontan timbul di benak aku.. dan cepat cepat tarik kebelakang stroller di saat nak melintas jalan..

Dan perlu peringatkan orang tua kita bila bawa anak kita bersiar siar.. Jangan sesekali percayakan si kecik tu ! Hurmmm..

4 komen :

QasehnyaRania berkata... [Reply to comment]

kan.
peringatan bersama

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kalau nak berjalan atau bersiar siar..terutama melintas jalan ada baiknya dukunglah..nak guna stroller bila berjalan ditaman..yang jauh dari jalan raya..

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

kena alert benda mcm tu..

HASRUL HASSAN berkata... [Reply to comment]

Kalau dapat anak yang ligat .. memang kena alert la ... derang ni excited lebih, bila teruja tu .. bukan kira apa dah... hatta benda seberang jalan.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI