Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 29 Ogos 2015

Pasti terliur !

 

Aku post gambar biasa jer ni .. Sekadar sambal petai ikan bilis ! Dan.. dan..

image

Tak sangka la pulak ramai terliur ! Tak pasal pasal ada yang kena cari petai dan ikan bilis esok. Yer , aku tak nafikan.. memang sedap makan sambal petai ikan bilis ni terutama panas panas ! Tu belum lagi dibuat maggie ! Perghhhhh.. nangisss ! Nasib baik aku diarahkan berpantang makan maggie dah.. huhu ..

Masakan simple ni mampu membuatkan mereka yang biasa dengan masakan tradisional , melelehkan air liur.. huhuhu.. Maaf la yer !

Kalau ada kari ikan , perghhhh… Nasib baik mak aku buat kari ikan sekali semalam. Aku tambah 3 kali makan.. huhuh…

9 komen :

isyah sabela berkata... [Reply to comment]

Memang sedap ni. Pekena dengan nasi panas mau tambah. Jemput singgah blog saya ye

kisah earty berkata... [Reply to comment]

memang terliur pn tengok..sob sob..

puteri airyn berkata... [Reply to comment]

Wah sambal petai terbaik...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Fuyoooo...sedapnya..makan dengan nasi panas...ikan sepat kering dibakar..sambal petai ikan bilis...wah...

aeinna Musa berkata... [Reply to comment]

sgt terliur!..hehe


datang singgah dari bloglist ena , nak jemput JOIN dan SUPPORT 1st GA ena : http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html

TIA

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

memang terbaikkk laa sambal petai ni... makan makin menjadi2... hihi

Farah Dafri berkata... [Reply to comment]

kita yng x makan petai pun tetiba terliur tgok ni

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

sedapnya, petai tu yang menambah kesedapan

masuri24 berkata... [Reply to comment]

kegemaran saya!!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI