Selamat Hari Gaji !

 

Yeayyyy.. Hari ni gaji sudah ! Tak sabar nak bukak Maybank2u dan melihat jumlah yang tertera di situ.. Yes ! Banyaknyaa.. lama dah tak nampak jumlah sebegitu rupa.. Lebih 50 hari kan ? Hahahaha.. Adehh..

Gitulah kehidupan penjawat awam terutama mereka yang berpangkat rendah… Gred 48 ke bawah mungkin ? Tu pun kalau dah berkawin. Kalau bujang , kira mewah lagi tu.. hehehe..

3 tahun dulu , aku merasai. Betapa hari hari begini ditunggu. Tu pun kena tunggu hujung bulan.. Baru leh merasa.. Huhuh.. Berpeluh wooo !

Tapi kalau bijak sebenarnya.. carilah pendapatan sampingan. Buat bisnis kecilkan di pejabat.. Terpaksa ! Kalau tak , jadi gini la. Mana nak cukup harap gaji tiap bulan. Teruk gini !

Dan aku berjaya lakukan ! Dengan blog ketika tu , gaji aku tak berusik langsung ! Harap duit blog jer.. Gaji + Blog , waktu tu .. perghhhh.. Rileks ajaaa ! Tak la kaya tapi tak la miskin hingga terpaksa korek tabung untuk tampong kehidupan hingga gaji keluar.. Hurmm..

Dan sekarang , aku dah rasa.. Sendiri bos , sendiri kuli.. Gaji , tiap minggu ada .. Alhamdulillah. Tak la banyak  tapi lebih la dari gaji aku bekerja dengan orang .. dan aku puashati ! Tak perlu nak bergaduh dengan orang dah di pejabat ! Heee..

16 ulasan:

  1. Aben inspirasi ramai blogger. Moga Yt jg dpt bjya mcm ben.

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah dah gaji. Memang ditunggu -tunggu :)

    BalasPadam
  3. haha. memang terkenan dihati PG :)

    BalasPadam
  4. Dapat gaji pun serupa takde gaji, laju je duit mengalir huhu

    BalasPadam
  5. dpt gj ke tak sama jer. dpt sekelip mata abes.. huhuhuuhuu

    BalasPadam
  6. Betul..in sya Allah kalau kita bijak mengurus..masalah dapat diminimumkan..

    BalasPadam
  7. abg Ben buat bisnes apa yer..Kalau boleh share sikit caranya

    BalasPadam
  8. skrg mmg kena buat kerja sampingan dah ben, kalau tak mmg tak cukup. Mmg la org kata kena jimat cermat tapi kalau dah tak cukup acanner

    BalasPadam
  9. Betul, wawa setuju.. Crilah side income dgn jd blogger salah satu.

    BalasPadam
  10. yey husband saya pun dah gajilah ni

    BalasPadam
  11. kalau tak gaduh dgn orang kat pejabat gaduh ngan sapa eikkkkk
    takkan gaduh dengan blogger pulak kan... ahahahaha... jujur bang ben... sila bagi jawapan paling jujur gila...eeehehehe

    BalasPadam
  12. true indeed...boleh manage masa sendiri.

    tahniah.

    BalasPadam
  13. Yang kerja kerajaan suka la kan hari ni dah gaji..yang swasta masih bawak bekal pi opis...hehehehe

    BalasPadam
  14. Memang salute dengan blogger tegar macam Ben:)

    BalasPadam
  15. memang kena pandai cari peluang zaman sekarang nie Ben..mcm akak peniaga hari2 ada gaji,cuma kl nak lebih kena rajin sikit le..ehehe..

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum

    Abang Ben,
    Saya dah follow blog abang ben agak lama..
    Berminat juga nak tambah duit tru blog..

    (^_^).. Nak harap duit gaji je..sesak wooo

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI