Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Ogos 2015

Selamatkan diri dari tertipu..

 

Terbaca artikal ni , aku tergelak. Bukan sebab perempuan tu tak beberapa cun tetapi pasal mekap ! Tau tak berapa ramai lelaki luar sana tertipu ? Tengok dari jauh cun giler… Dekat dekat , tiga inci mekap dia ! Bayangkan kalau dia buang mekap , camana rupanya ??

image.

Teringat zaman mirc aku dulu. Zaman tu takde lagi Facebook. Kalau tak silap aku , Friendster pon baru nak meletup. Bila berkenalan dengan awek , awek bagi gambar.. Tu diaaa ! Terus set temujanji buta. Bila jumpa ??? Gulp..

Ada satu awek ni… dia punya nama , perghhh… cute ! Kita pon berfikiran positif laa.. Ni mesti saja saja wat tak cun.. letak nama comel comel.. Tapi bila jumpa , amik kau.. Pengsan situ gak ! Bukan la buruk pon .. tapi… Haaa ! Biarlah .. pengajaran !

Aku kenal wife aku dari Meebo. Dia guna nama MisZ Benz.. dan aku Ben… Saja tegur tegur.. Tanya kerja , dia kata kerani cabuk je.. Rupa tak tengok lagi.. Dia kata dari Kelantan. Dalam kepala aku , awek kelantan mesti cun cun ! Hahahahaha .. Tapi takde la niat nak ngorat pon. Buat kawan .. Bujang la katakan.. Satu hari tu , aku set nak jumpa dia.. Haaaa.. Eh , lari tajuk lak.. Tukar tukar..

Ok..nasihat aku… jangan percaya la sangat pada gambar ! Kekadang gambar orang lain.. bila jumpa , tu diaa ! Menyesal !

Part gambar.. Part menyiralkan sesuatu yang kononnya nak membantu insan lain.. Sebaiknya kita tunggu dan lihat dulu.. Kemungkinan ada pihak lain dah buat tindakan. Kita jangan pulak jadi batu api dengan memanaskan keadaan. Ni zaman fitnah dan kita jangan jadi sebahagian dari mereka.. antara sedar atau tidak ..

image

8 komen :

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

oohh.. tak lalu nak pakai make up.. rasa berat je muka.. ;)
betul.. jangan main viral kalau tak tahu kisah sebenar.. ;)

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Ade org suka make up utk tingkatkan keyakinan.. Bagi wawa, original face is more beauty.. No need to touch up tebal beinci2.. Ckplah sekadar lipstik nipis shaja..")

Apa pun hak masing2 kan..")

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Nak menjalin hubungan tak kira apa cara yang digunakan..yang penting jujur..KEJUJURAN..lillahitaala..selebihnya serah pada Allah..kejujuran tu salah satu aspek yang boleh mengubah persepsi orang pada diri kita..
Tak cantik tapi jujur*sejuk sikit hati..
A t a u
Dahlah tak cantik..tak jujur pulak tu..cis..+$%;*¥€'"#/=!?!?

InaYusoff berkata... [Reply to comment]

haha...teringat meebo..
dulu masa ym kene blok kat opis..
on gune meebo laa..

Liyana berkata... [Reply to comment]

rasa nak tergelak gak hahaha

Min Aina Ila Aina berkata... [Reply to comment]

Tak reti nak makeup2 ni. Saya kenal suami melalui YM:)

Ema Johari berkata... [Reply to comment]

tak sangka pula di sebalik make-up sampai begitu sekali rupa dia..
betul memang banyak kes penipuan skrg ni..saya pun dah kena tipu..sekarang tengah usaha nak jejak seorang penipu ni..tak akan ke mana pun bila dah tahu rupa, alamat dan no ic nya.

TSHIRT MUSLIMAH CASUAL berkata... [Reply to comment]

zaman sekarang fitnah berleluasa sesangat. Ingat satu perkara dulu mengumpat guna lidah, sekarang guna jari. Lidah duduk diam-diam. Tapi kesannya sangat lah hebat.

Orang dapat umur yang berkat, si pembuat fitnah dilaknat selagi tidak minta maaf dan fitnahnya berterusan. bayangkan kalau dah mati sendiri kena ingatlah.

Bukan tak simpati, tetapi tulah padahnya kalau fikir nak bini cantik jer.Tapi the make up sangat awesome. jangan marah ya!!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI