Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 Ogos 2015

Semakin matang bila ditinggalkan ?

 

Meeting , meeting dan meeting ! Kalau tak meeting , ada event kena hadiri. Semakin hari , semakin banyak event. Makin laku lak aku eh ? Ingatkan dah tua tua gini , tak laku dah.. hehehe ..

Tapi tiap kali ada program , anak jadi persoalan. Sapa nak jaga ? Hurm… Mintak parents tolong jagakan sebentar ? Bayar la upah skit kan ? Kena la win win.. Hurm..

Dan kedua dua anak aku ni , makin nampak peningkatan bila bersama mereka. Maklumlah , kat sana ada sepupu mereka. Ada komunikasi dan pergaulan sosial.. Nampak gak la pergerakkan pembesaran.. Hahaha.. Kalau duduk umah ngan aku jer , keras jer laa..

image image

Wife segan dok hantar kat parents aku. Yelah , diorang pon ada hal diorang kan ? Ni tak pasal pasal nak jaga anak kita lak.. Dia cadangkan masukkan Qhaliff ke taska. Aku , lom sedia lagi nak hantar dia ke sana. Qhaliff ni cepat serap segala info. Risau dia lom mampu nak tapis mana ok mana tak je , di usia gini. Kalau dah besar skit , ok la. Aku ingat nak letak dalam usia 4 tahun gitu.. Ni baru 3 tahun.. 4 atau 5 kot ? Hurm….

Ke tunggu dapat adik sorang lagi.. hehehe .. Along kena gi ‘sekolah’ dah.. Suka la dia.. ramai kawan.. Hurm…

Tetiba rasa sedih lak.. Berpisah dengan anak.. hahahaha …

13 komen :

Norma NML berkata... [Reply to comment]

Qhaliff ada ciri2 abg long...baru umur 3 tahun tapi muka dah nampak mcm 5 tahun..matured :)...

Yan Ty berkata... [Reply to comment]

sekejap je dah besar...
rasa cam baru dukung Qhaliff masa baby pastu Zahra pula.. wow no.3?
in sha Allah they will be a good children to u , abg Ben..

QASEEH HATIKU QASEEH berkata... [Reply to comment]

tak pa antar g skola umur 3 tahun..dia bkn bljr mcm umur 5/6 tahun tu..klu g skola umur 3/4 tahun lebi kpd bljr bermain komukat menyanyi menari..knl huruf nombor ckit2..beza tau klu just duduk main kat rmh..tp kena sabar la part byrn tu..hihi

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Ben, sependapat dengan suami julia, memang nak hantar anak ju yg sebaya dengan Qhaliff bila umur 4 atau 5 tahun, mmg budak2 baya anak kita ni mudah serap dari rakan sebaya, risau yang bukan2 kan...tp betul juga kata wife ben tu, at least dia leh belajar berdikari kan.

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

hehe... kalau dah tiga, along angah adik p sekolah.... tiga-tiga masuk nursery n tadika...

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

may be blh tgal kan diorang kat nursery yg kira per hours....

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

may be blh tgal kan diorang kat nursery yg kira per hours....

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

kadang tu memang begitu jugak. bnyk2 kali ada pengalaman dah dia

shah berkata... [Reply to comment]

masuk taska ok juga, banyak kawan tu

maya pinkiey berkata... [Reply to comment]

for me taska pun ok kot..bagi dorang try adapt dunia luar kan..hee :)

anyway sesapa nak cantik mehla sini.. http://mayashaklee.blogspot.com/search/label/Set%20Kecantikan%20Shaklee

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

sama la risau bila anak dh sekolah die serap bnda tak elok..ni dok main dgn budak taman ckp bodoh pun dh terikut..mudah-mudahan thun depan msuk sekolah boleh bezakan semua tu...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Cepatnya masa berlalu abang ben..rasanya macam baru semalam baca semua kisah qhaliff di blog ni..baby..bertatih...jadi abang..then...dah nak ke sekolah qhaliff..

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

Mmm....bagi yaya...usia sekarang ni nanti dulu kot hantar kat taska...cari taska pun yang eloklah...ya pernah kerja taska kejap. Pastuh berhenti sebab tak sanggup tgk budak kena marah dan pukul manja.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI