Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 16 Ogos 2015

Zahra alergik telur ?

 

Hurm.. semalam ke Melaka. Sebelum bertolak , perasan pipi Zahra ada bintik bintik. Wife kata kat peha dia pon ada.. Bintik bintik halus.. Kemudian sapu dengan losyen jenama apa tah.. Katanya untuk hilangkan kemerahan kesan dari alergik..

Di Melaka.. muka dia makin merah ditambah dengan panas terik. Ramai tanya kenapa dengan Zahra. Hurmm.. Hari sebelum tu , ada aku bagi dia makan telur. Aku rasa sebab tu kot ? Sebelum ni ada gak naik kat dahi dia.. hurmm…

image

Yang merisaukan aku ialah suntkan MMR. Aku risau nak bagi kat dia. Dia lom amik lagi sebab sebelum ni dia asyik tak sihat. Kena tunggu sihat betul baru boleh amik..

Hurm.. kena tanya pakar pasni..

3 komen :

Mrs. Abi berkata... [Reply to comment]

Aisyah anak awin pon alergik telur... bintik2 merah kat muka..kat mulut... tapi surut balik... pastu pernah bengkak kelopak mata n merah... then bwk pi klinik, doc kata alergik... mkn ubat elok...

pastu bulan depan try kasi makan sikit, alergik jugak. stop. pastu next month kasi lagi nk tgk tahap alergik, lama2 dh tak alergik. now dia suka gila dgn telur...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Anak kawan PC bila makan telur kelopak matanya bengkak abang ben..kesian..

Elly Khalid berkata... [Reply to comment]

Kesian Zahra...memang ianya pernah terjadi pada anak buah saya.. sangat2 alergik..sentuh pun tak boleh..inikan pula makan..memang bengkak satu badan.... jawapannya bawak ke klinik laa...

Kalau betul Zahra confirm alergik dengan telur, kena hati2 pasni...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI