Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 September 2015

Bila bawak anak pergi membeli barang dapur !

 

Zahra dalam troli. Setiap kali aku berhenti di satu tempat dan berhampiran dengan apa apa barangan yang menarik perhatian Zahra , pasti dia capai dan letak dalam troli ! Nasib baik aku perasan .. Hurmm..

Masa membayar di kaunter , aku terperasan kertas kajang ni .. Dalam hati aku..

“ Amboi bini aku ni…rajin pulak nak menulis novel kat rumah ? “

Aku diamkan aja…

Juruwang amik dan letak dalam plastik. Aku amik dan letak dalam troli. Zahra cuba amik tapi tak larat ! Hehehehe.. Sila gi gym dulu yer ! Berat tuuu… Novel ala ala Lord Of The Ring kot bini aku nak bikin ??

image

Sampai di rumah… Aku angkut semua barang dan letak di dapur.. Wife kemas. Dan tiba-tiba wife bersuara..

“ Abang beli kertas kajang ni wat per ? Banyak tuuuu… “ .

Hurmm… Kalau bukan wife aku beli , aku pun tak beli… Sapa pulak amik letak dalam troli ???

Sambil pandang kat Qhaliff yang datang tersengih di depan muka aku ! Takkan dia kot ??

image

10 komen :

yayang laling berkata... [Reply to comment]

kelaka la qhaliff ni.
nak jadi penulis jugak eh

CintaHati Lina berkata... [Reply to comment]

hahahaaa.. zahra kot... comel je sia senyum ngn panda kat kaki dia tu.. hahhaa

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

ya...nampaknya Qaliff bakal menjadi penulis novel termuda di Dunia ni..hahaha

~ Ain Dania ~ berkata... [Reply to comment]

hahahahaha...comel giler Qhaliff nyegeh mcm tu dh same comel dgn kasut awak tu Qhaliff.... :p

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

eheh...yg ni mmg mengingatkan pd anak sy gak..sebaya qhaliff..mmg keje dia pun..smpai2 rumah tgk byk brg tak berkaitan..sambil lalu, sambil dia msukkn dlm troli..ingt asben amik..asben pula ingt kt punye..last2 rupanya..keje si kck..hahahaha

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Minat sama...cara beza la daddy...hihihi...bukan main senyum lebar...

che mid berkata... [Reply to comment]

Ye le tu he he

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

hahaha...
nasib baik ler kertas kajang.
kalau benda lain tu mau botak rambut daddy.
beli barang pakai campak je.

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

Qhaliff nak belajar menulis la tu..ishhh tak paham la daddy ni,yg bergaris senang skit tulis abc ehhehe

masuri24 berkata... [Reply to comment]

hai handsome (qhalif ya ni)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI