Bila bawak anak pergi membeli barang dapur !

 

Zahra dalam troli. Setiap kali aku berhenti di satu tempat dan berhampiran dengan apa apa barangan yang menarik perhatian Zahra , pasti dia capai dan letak dalam troli ! Nasib baik aku perasan .. Hurmm..

Masa membayar di kaunter , aku terperasan kertas kajang ni .. Dalam hati aku..

“ Amboi bini aku ni…rajin pulak nak menulis novel kat rumah ? “

Aku diamkan aja…

Juruwang amik dan letak dalam plastik. Aku amik dan letak dalam troli. Zahra cuba amik tapi tak larat ! Hehehehe.. Sila gi gym dulu yer ! Berat tuuu… Novel ala ala Lord Of The Ring kot bini aku nak bikin ??

image

Sampai di rumah… Aku angkut semua barang dan letak di dapur.. Wife kemas. Dan tiba-tiba wife bersuara..

“ Abang beli kertas kajang ni wat per ? Banyak tuuuu… “ .

Hurmm… Kalau bukan wife aku beli , aku pun tak beli… Sapa pulak amik letak dalam troli ???

Sambil pandang kat Qhaliff yang datang tersengih di depan muka aku ! Takkan dia kot ??

image

10 ulasan:

  1. kelaka la qhaliff ni.
    nak jadi penulis jugak eh

    BalasPadam
  2. hahahaaa.. zahra kot... comel je sia senyum ngn panda kat kaki dia tu.. hahhaa

    BalasPadam
  3. ya...nampaknya Qaliff bakal menjadi penulis novel termuda di Dunia ni..hahaha

    BalasPadam
  4. hahahahaha...comel giler Qhaliff nyegeh mcm tu dh same comel dgn kasut awak tu Qhaliff.... :p

    BalasPadam
  5. eheh...yg ni mmg mengingatkan pd anak sy gak..sebaya qhaliff..mmg keje dia pun..smpai2 rumah tgk byk brg tak berkaitan..sambil lalu, sambil dia msukkn dlm troli..ingt asben amik..asben pula ingt kt punye..last2 rupanya..keje si kck..hahahaha

    BalasPadam
  6. Minat sama...cara beza la daddy...hihihi...bukan main senyum lebar...

    BalasPadam
  7. hahaha...
    nasib baik ler kertas kajang.
    kalau benda lain tu mau botak rambut daddy.
    beli barang pakai campak je.

    BalasPadam
  8. Qhaliff nak belajar menulis la tu..ishhh tak paham la daddy ni,yg bergaris senang skit tulis abc ehhehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009