Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 19 September 2015

Jaga muka di kala jerebu !

 

Cuaca berjerebu sekarang ni dan pastinya memberi kesan pada raut wajah jelita ku ini ! Auww.. bagaimana aku nak memastikan muka aku ni kekal ayu ? Haaaa .. ni satu persoalan yang jarang ditanya oleh lelaki memandangkan ramai lelaki malas nak jaga muka sebab tau lelaki takkan pakai mekap.. jadi buat apa nak susah susah bersihkan muka kan ?

Salah tuuu , kawan ! Lelaki la patut jaga muka berbanding wanita ! Wanita ni leh cover dengan mekap ! Lelaki nak cover camana kalau muka berjerawat dan berparut ? Haaaa.

Aku yang kerap jaga pun leh disinggahi jerawat sesekali ! Bila singgah tu , memang pening jap laaa ! Faktor kurang rehat kerap membuatkan jerawat naik di raut wajah aku ni ! Adeh.. stress jap bila tengok jerawat tu !

Camana nak jaga ? Ok.. Memandangkan aku dah cukup serasi dengan produk Cosmoderm , maka aku gunakan pencuci muka Tea Tree Oil Facial Cleanser. Dah lebih 2 tahun aku guna pencuci ni ! Amat sesuai benar dengan aku.. hehehe ..

imageimage

Mula-mula cuci muka dulu dengan Tea Tree Oil Facial Cleanser ni. Pastu keringkan muka sebelum guna Tea Tree Oil Control Serum bagi memastikan kawalan minyak pada kulit muka. Dan juga memastikan muka lembab terutama bila ketika tidur.

image

Guna skit je.. Jangan taruk banyak banyak.. Dah salah guna tu ! Tea Tree Oil Control Serum ni khas untuk mereka yang kulit berminyak seperti aku.  Terasa perubahan selepas memakainya. Lembut wooo !

Ok… Memandangkan baru baru ni aku diserang seketul jerawat  bersaiz XL akibat tak cukup tidur , muka aku punya parut jerawat batu ! Adehh.. segan la pulak nak event dengan muka gini..

Nasib baik pihak Cosmoderm ada mengesyorkan aku sesuatu ! Vitamin E Cream 3000 I.U untuk hilangkan parut jerawat ! Huhuhuh.. Terasa lega woooo…

Camana nak pakai ? Gunakan selepas cuci muka. Mudah sangat pon , kan ?

image

Ok, ada dua cara nak beli. Satu melalui online di www.cosmoderm.com.my dan satu lagi boleh membelinya di premis yang telah ditetapkan seperti Guardian , VitaCare dan beberapa lagi . Sila rujuk di laman web Cosmoderm.

Harga ? Jangan risau.. Segalanya dah tertulis di web Cosmoderm. Mudah je pon.. Mampu milik punya barangan tapi tetap nampak ekslusif.

image

Kalau nak beli waktu diskaun , haaa.. aku galakkan korang follow instagram Cosmoderm. Haaa ! Pasti tak menyesal punya …

11 komen :

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

PC ingat nak cuba jugalah..sebab sekali pun belum pernah guna brand ni..tq abg ben sentiasa sharing manfaat Cosmoderm.

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Hahaha... Sy pun pakai pencuci & serum yang sama... Best!

Faziera193 berkata... [Reply to comment]

husband iera pun dah start pakai mask cosmoderm..suke betul dia..haha

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Setakat nie baru guna serum ngan magic je..ok ngak sebab ngam ngan muka

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

akak punya stok cuci muka cosmoderm pun dah abis nak kena beli nie tambah tgh ada diskaun nie..jimattt..

Izzati Suhaide berkata... [Reply to comment]

nanti nak beli..

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Samala...kulit Anim pun berminyak tapi lepas guna Tea Tree Oil ni kulit rasa lembut je dan jerawat payah nak muncul hehe

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

memang tak pernah guna benda2 mcm ni....tapi lps ni mungkin nak cuba

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Nina pun suka guna Cosmoderm... Serasi ngan kulit muka.
i luv myskin.. #Tetiba lak! hehee....
Nak jadi model Cosmoderm boleh? nggeeee~~

shahkhairulnizam berkata... [Reply to comment]

Kalo cosmoderm ada makan2.. Wa nk jd duta bro

Eny Abdullah berkata... [Reply to comment]

gambar model tu mmg meyakinkan hahahahahha!!!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI