Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 1 September 2015

Kasut ‘gigit kaki’ !

 

“Sebelum dia ‘gigit’ kaki kau , kau kena gigit dia dulu ! “.

Pernah dengar dongeng gitu ? Dongeng bila beli kasut baru ! Kena gigit kasut tu sebelum kaki kita digigitnya.. maksudnya , melecet ! Aku cuak gak nak pakai boots ni.. Lama tak pakai ! Dah biasa dengan low cut punya kasut..

Aku cuba gak.. Tapi kena pakai stokin !

image

Bismillah…

Hurmm.. sarung dan cuba berjalan.. Cam sedap jer.. Cam sedapppp jer ! Hurmmm.. Cuba buat tendangan bebas pertama ! Wowwww ! Wowwww !

Aku pakai gi Mitsui Outlet Park di Sepang.. Hurmm..

image

Wowww !! Sedap giler ! Takde pon melecet. Dan tak terasa bahang bila pakai . Berbeza jenama lain yang pernah aku pakai ! Tak sabar nak try naik kapal terbang esok ! Yelah , dalam flight kan.. Nak tau keselesaannya bila duduk diam setempat.. Apakah aku kena tanggalkan kasut atau biarkan jer ? Hehehehe…

6 komen :

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

pernah gak dgr..tapi tak pernah buat pun..alah.merepek je..kasut kalau tak nak melecet kenalah cari saiz yg sesuai..pastu kena lah pilih material dia..kalau beli yang material plastik memang sakit la jwbnya

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Keselesaan itu penting..ada..arwah nenek PC bagi petua..hehe.."ko kalau taknak kasut baru tu gigi kaki ko..ko gigit dia dulu..bukan gigit sampai koyak..buat syarat je.."

izzeyda berkata... [Reply to comment]

itu yang tak suka pakai kasut bertutup, abis kaki melecet.. kekadang jer beli kasut ok jer..

Faizal Anuar berkata... [Reply to comment]

Kasur Timberland memang sedap pakai
ada satu

Travelog.my berkata... [Reply to comment]

Belum mampu nak beli timberland ni huhu

masuri24 berkata... [Reply to comment]

Kasut baru?
Selalu susah nak serasi walaupun dah cuba masa nak beli..
Balik rumah mesti tak puas hati

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI