Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 7 September 2015

Pesanan untuk Hotel De Palma !

 

image

Terkedu aku ! Apa ni ??? Aku tengok gelas rakan rakan yang lain ! Huk alohhh.. sama jer ??? Apa dah jadi ni ?? Kenapa begitu teruk sekali ?  Macam tak ikhlas je nak kasi kat kami ni .. Hurmm..

Tergaru kepala.. Tak pasal pasal kena teguk je air botol mineral yang diberi.. Tertanya gak aku.. Kalau gelas begini punya ‘bersih’ diberi pada kami , camana pulak makanan yang dihidangkan pada waktu lunch nanti ?

Dan waktu lunch tiba.. aku bersama rakan lain turun untuk makan. Aku pusing punya pusing dalam restoran di dalam De Palma tu.. cari makanan yang menyelerakan untuk di makan ! Bukan memilih tapi nak cari sesuatu untuk buka selera..

TAKDE ! Bihun yang disediakan pon KERING ! Arghhhhhh..

Last last , aku amik roti sandwich jer. Roti pon agak keras jer.. Hurm… Aku tak tau la rasa makanan lain camana sebab aku dah putus nafsu untuk makan..

Pesanan aku.. De Palma ni hotel yang dah dikenali ramai.. jagalah reputasinya ! Dah la berada di lokasi yang amat strategik tapi dengan begini punya ‘layanan’ , aku rasa.. hurm…

Moga tak terjadi lagi kes begini di masa hadapan..

25 komen :

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

kenapa truk sgt tu..huhu

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

alamak...kenapa boleh jadi macam ni...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Segera perbaiki untuk pelihara imej jenama..

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

alamak, kena upgrade macam ni tau hotel de palma

Rai OurKizuna berkata... [Reply to comment]

alamak spoil gila cawan berjerebu gitu.. itu yg nampak.. yg pinggan mangkuk kita tak nampak sgt..? haihh haihh..

izzeyda berkata... [Reply to comment]

ishh tak sangka kan sebegini keadaannya.. pernah bermalam selama dua malam di De Palma Hotel, Ampang beberapa tahun yang lepas.. Alhamdulillah semuanya ok termasuklah sarapan yang disediakan..

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

uish. macam tak basuh je cawan tu? atau dia guna cawan yang dah lama. Hotel bukan ke sangat serius dalam hal hidangan kepada pelangan, camana benda camni boleh terlepas? Pelik sungguh.

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

assalamualaikum
singgah pagi

Farhain Azmi berkata... [Reply to comment]

ee kotornya gelas dia..mcm basuh cincai2 je

JunAina berkata... [Reply to comment]

Kedai mamak pun gelas cantik sikit dari gelas tu Ben...huhuhuu...

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

langsung tak lalu nak minum tengok gelas macam ni huhu

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

kalau Fidah la memang tak makan dah..tak lalu..kedai mamak kat umah lagi bersih kot :-)

Ar Eirza Japar berkata... [Reply to comment]

xwut komplen kt hotel ke...mgt xprasan ke svc camtu..jgn ade org nk sabotaj dah la..

ummi aqilah (LM) berkata... [Reply to comment]

Alamak mcm basuh celup2 je. Bkn hotel siap lap beriya ke gelas dia? Haish

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

tau takpe..teruk nor

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

memang tak teguk la air dari gelas ni..hehehee

yoorin melacolea berkata... [Reply to comment]

adeh cawannya pon... takkan masa letak tak perasan kan..moga pihak hotel alert dengan keadaan macam ni..

Nurul Huda berkata... [Reply to comment]

Kalau cuci kereta dan dah bilas tapi tak lap atau keringkan macam ni la jadinya pada cermin kereta. Apa pun semoga hal ini tak berulang di masa akan datang.

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

tak sangka hotel yg agak famous boleh service macam tu....mungkin tengah alami era kemorosotan

Ctnaemah berkata... [Reply to comment]

Mmg teruk hotel ni skrg..kami check in pkl 10.30mlm. .dpt bilik tak berkemas..berbau asap rokok.Minta tukar bilik dkt 20 minit baru dapat.Frust betul dibuatnya sbb kami mmg suka menginap disini kerana lokasinya y g strategik tp kaau begini tahap servisnya mmg nampak sgt akan bungkus hotel ni.

Nina Mirza berkata... [Reply to comment]

Sedih sungguh.... Moga pasni pihak hotel akan lebih prihatin akan kebersihan dan imej hotel

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

sedih

Ecah Shafiee berkata... [Reply to comment]

choiii mmg teruk betui..

Khasiat amalkan makanan sunnah

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

mmg rasa geli geleman. pastu masa lunch tu tengok hidangan makanannya, terkonpius jap ni lunch ke breakfast? frust

masuri24 berkata... [Reply to comment]

ni basuh lenggang lenggang je lah ni.. tak cuci betul2..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI