Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 29 Oktober 2015

Akhirnya SONY XPERIA Z5 ditangan aku !

 

Lama tunggu ! Apakah kelebihan Sony Xperia Z5 kali ni berbanding dengan Sony Xperia Z series yang lain ? Pasni banyak ! Terutama dari spesifikasi dan juga kamera..

image

Seperti biasa , Sony Xperia akan ada dua jenis.. Satu bersize 5.2” dan satu lagi compact , 4.6”. Pastinya ada perbezaan terutama di bahagian display. Harga pon berbeza gak.. Tapi yang aku suka , mereka kekalkan DUAL sim. Aku dah nampak kelebihannya.. Dan aku akan tumpu pada Dual..

Untuk spesifikasi Sony Xperia Z5 Dual , sila rujuk SINI manakala Sony Xperia Z5 Compact , sila rujuk SINI.

image

image

Kameranya kali ni menggunakan teknologi yang Sony Alpha.. Superb ! Internal memory , 32GB tapi boleh guna microSD ( sehingga 200GB ) . Tu penting tuuu.. Aku tak nak yang tak leh guna microSD. Senang nak buat backup. Banyak kali dah kena , laptop aku tak leh nak detect usb jer..Bayangkan kalau tak leh detect langsung ? Camana nak tranfer data ? Perghh.. berpeluh jap..

image

Yang penting… masih boleh masuk dalam air ( bukan air laut yer atau air panas ) ! Dan.. dann.. bodynya berbeza dari Sony Xperia Z2 , dan Z3. Yang mana aku rasakan , tak perlu susah susah nak beli housing gituuu.. hehehe ..

Ok ok .. ni part paling penting .. Sony Xperia Premium !

The World’s First 4K Smartphone !

Bayangkan teknologi tv Bravia , di tangan anda ! Hehehehe.. Camana rasanya tengok movie atau kualiti kameranya ? Perghhh..

image

Perghh… nangis tengok ! Ok , nak simpan duit ! Nak sambar yang ni nanti .. hehehehe. Spesifikasinya , boleh rujuk di SINI.

Tak jadi nak beli Iphone.. Lalalalaaa…

11 komen :

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

Perghh...mmg superb yg ni..

Tgk camera mmg cun..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Wah..bagus bagus..penantian abg ben dah berakhir..

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

memang seksi..
tunggu kmunculan Z5 premium pulak.
skrin 4k tu mmg terbaik.

Mera Hussain berkata... [Reply to comment]

Tetiba rasa nak beli sony.cantik nye......tapi hati nakiphone jugak. Hahaha

ordinary wawa berkata... [Reply to comment]

Orang cakap Hp Sony cameranya cantik. Teringinlah. Tapi mesti mahal kan.

- ordinarywawa

Fatihah Fazlin berkata... [Reply to comment]

Nak beli sony gak... tapi teringin nak pakai iphone..

yaya cendana berkata... [Reply to comment]

Macam nak jual fon lama , beli fon yang atas ni plak...grrrr....gerraaammm

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

meleleh air liur tengok z5 hahahaaa

Hanim Hashim berkata... [Reply to comment]

Gaya, mutu dan elegan! Memang mantop kalau dapat miliki sebuah ...or sebiji hehe :D

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

Wah terbaik la...jeles...

Razak Bin Ramli berkata... [Reply to comment]

Masih kekal guna xperia z.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI