Berbaloikah jadi blogger ?

 

Ada kawan tanya…

“ Ko keje apa skang ? “

“ Aku duduk rumah jer.. Jaga anak sambil layan blog.. “

“ Huih.. boleh hidup ke dengan blog ? “

 

Rezeki dari blog.. ini cuma sebahagian.. Tv LG tu aku menang dari satu contest , tahun lepas .. Manakala set home teater tu sponsor dari Pioneer. Kemudian tv kabinet tu pon sponsor dari sebuah syarikat..

image

image

Dan hari ni , alhamdulillah.. Rezeki lagi ! Terima kasih rakan rakan Kelab Blogger Ben Ashaari dan juga rakan rakan di Facebook.. Tidak lupa juga pada LG Electronics dan juga GushCloud…

image

Tengah pk nak buat apa ngan tv ni.. Nak jual , sayang.. Nak pasang ..hurm… ada jugak tak buat kerja ! Mengadap tv jer memanjang …

Belum part part lain kan ? Cam baru dapat tawaran jadi duta untuk jam tangan .. travel ke luar negara.. sponsor pakaian untuk anak anak dan macam macam lagi !

image

Rezeki.. hasil dari kerja keras selama bertahun tahun.. Di kala orang tidur , aku sibuk update blog ! Di kala orang makan , aku sibuk update blog terlebih dahulu.. Dan ianya berbaloi sama sekali !

image

Kena tahu arah tujuan … usahakan tanpa rasa jemu.. Dan banyakkan berdoa agar apa yg dicita , menjadi kenyataan..

37 ulasan:

  1. Alhamdulillah rezeki bro. Rezeki anak-anak kata orang.



    tengah bersiap nak ke airport lagi ni

    theredrambutan

    BalasPadam
  2. Bestnye abg ben.. Hanya org yg nampak akan usahakan.. ")

    BalasPadam
  3. salam perkenalan bro..bila usaha menjadi maka kerjaya sebagai blogger memang berbaloi..

    BalasPadam
  4. Tugas kita usaha..lebihnya serah pada Allah..doa jangan putus.

    BalasPadam
  5. Berbaloi...terbaik abg ben..semangat saya baca untuk berjaya macam abg ben as blogger :)

    BalasPadam
  6. alhamdulillah rezeki. kalau tak tahu nk letak tv kat mne, sedekah kat kite pon boleh

    BalasPadam
  7. kalau takde tempat nak letak tv tu ,meh hantar rumah..hehehe...alhamdulillah..rezeki anak-anak

    BalasPadam
  8. moga rezeki aben terus luas seluas luasnya..
    tumpang bangga dengan kejayaan aben!

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah.. rezeki dariNYA.
    Bukan senang nak senang tanpa usaha yang kuat.. ;)

    BalasPadam
  10. Ya Allah...best nyer jadi abg Ben.
    Murah rezeki anak2 kan..
    Insyaallah akan kekal sebagi blogger hingga berjaya macam abg Ben.
    Doakan fida yer..

    BalasPadam
  11. rezeki tu datang dalam pelbagai cara. Tak semestinya kerja makan gaji je leh dapat rezeki..kan? syukur pada yang maha esa.. :)

    BalasPadam
  12. setuju dengan Ben..selagi kita tahu niat dan nawaitu kita dan diizinkan allah..insyaallah kejayaan akan menjadi milik kita...buat sesuatu yang kita minat dan suka..ganjaran milik kita...

    BalasPadam
  13. orang berjaya memang rajin, jarang kita nampak orang berjaya pemalas kan?
    Bless to you and all of your success Bang Ben!

    BalasPadam
  14. Bestnya...rezeki dari Allah ni luas...teringin nak pulun buat blog follow master2..tapi apakan daya masa mencemburui..

    BalasPadam
  15. Yes petuanya fokus!
    Tahniah ben, membuka mata ramai pihak sebenarnya blogger adalah satu profesion yang disegani, alhamdulilah.

    BalasPadam
  16. alhamdulillah, rezeki datang tanpa diduga :)

    BalasPadam
  17. Tahniah Ben,semoga di murahkan rezeki berterusan..Ben sentisa menjadi pembakar semangat kepada blogger2 lain utk lebih berjaya..

    BalasPadam
  18. Tahniah abg ben...bro lah pembakar semangat untuk terus berblogging sampai sekarang

    BalasPadam
  19. Tahniah Bro Ben....Tak sia-sia menjadi blogger. In Shaa Allah ada usaha pasti LUMAYAN macam bro Ben...

    Tahniah sekali lagi...

    BalasPadam
  20. Best sebenornya jadi blogger ni...

    BalasPadam
  21. Best sebenornya jadi blogger ni...

    BalasPadam
  22. wahh alhamdulillah..seronok nye.. syukur rezeki..

    BalasPadam
  23. Kerajinan berblogging yg mmg berbaloi...tahniah dan tahniah.

    BalasPadam
  24. Rezeki itu ada dimana-mana..kita sebagai manusia hanya perlu berusaha untuk mencarinya..tahniah abng..

    BalasPadam
  25. Alhamdulillah rezeki Allah tu luas yang penting rajin dan usaha.

    BalasPadam
  26. alhamdulillah rezeki dariNYA. rezeki tu ada dimana2. yg penting kita usaha.,

    BalasPadam
  27. alhamdulillah rezeki dariNYA. rezeki tu ada dimana2. yg penting kita usaha.,

    BalasPadam
  28. Setakat nie saya rasa berblogging lebih berbaloi daripada tak berblogging. Banyak benda yang dapat saya capai.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    BalasPadam
  29. berbaloi baloi.... rezeki atas usaha. alhamdulillah

    BalasPadam
  30. setiap usaha pasti ada hasilnya...saya akan terus bersemangat update blog

    BalasPadam
  31. Wahh..best nyer, bilalah en keladi punya blog tu nak setaraf dengan blog tuan ben ashaari...huhuhu

    BalasPadam
  32. doa usaha dan tawakal. mesti ada ganjaran semua tuu.. ehemm. nk beli pop corn dtg uma aben lahh. hihi

    BalasPadam
  33. Alhamdulillah rezeki ben sekeluarga. For me, walaupun tak dpt sehebat yg ben dpt, tapi tetap rasa berbaloi jadi blogger. Merasa juga bawa anak anak makan tempat best, pergi jalan jalan dan dapat ramai kenalan, esp team kelab blogger ben ashaari. Semua tu i anggap rezeki, Alhamdulillah

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009