Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 21 Oktober 2015

Berbaloikah jadi blogger ?

 

Ada kawan tanya…

“ Ko keje apa skang ? “

“ Aku duduk rumah jer.. Jaga anak sambil layan blog.. “

“ Huih.. boleh hidup ke dengan blog ? “

 

Rezeki dari blog.. ini cuma sebahagian.. Tv LG tu aku menang dari satu contest , tahun lepas .. Manakala set home teater tu sponsor dari Pioneer. Kemudian tv kabinet tu pon sponsor dari sebuah syarikat..

image

image

Dan hari ni , alhamdulillah.. Rezeki lagi ! Terima kasih rakan rakan Kelab Blogger Ben Ashaari dan juga rakan rakan di Facebook.. Tidak lupa juga pada LG Electronics dan juga GushCloud…

image

Tengah pk nak buat apa ngan tv ni.. Nak jual , sayang.. Nak pasang ..hurm… ada jugak tak buat kerja ! Mengadap tv jer memanjang …

Belum part part lain kan ? Cam baru dapat tawaran jadi duta untuk jam tangan .. travel ke luar negara.. sponsor pakaian untuk anak anak dan macam macam lagi !

image

Rezeki.. hasil dari kerja keras selama bertahun tahun.. Di kala orang tidur , aku sibuk update blog ! Di kala orang makan , aku sibuk update blog terlebih dahulu.. Dan ianya berbaloi sama sekali !

image

Kena tahu arah tujuan … usahakan tanpa rasa jemu.. Dan banyakkan berdoa agar apa yg dicita , menjadi kenyataan..

37 komen :

Unknown berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah rezeki bro. Rezeki anak-anak kata orang.



tengah bersiap nak ke airport lagi ni

theredrambutan

Puan Wawa berkata... [Reply to comment]

Bestnye abg ben.. Hanya org yg nampak akan usahakan.. ")

Hanafi Abdullah berkata... [Reply to comment]

salam perkenalan bro..bila usaha menjadi maka kerjaya sebagai blogger memang berbaloi..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Tugas kita usaha..lebihnya serah pada Allah..doa jangan putus.

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Memang terbaik!

Fieza Sani berkata... [Reply to comment]

Berbaloi...terbaik abg ben..semangat saya baca untuk berjaya macam abg ben as blogger :)

aswaleyla berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki. kalau tak tahu nk letak tv kat mne, sedekah kat kite pon boleh

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

kalau takde tempat nak letak tv tu ,meh hantar rumah..hehehe...alhamdulillah..rezeki anak-anak

mas saari berkata... [Reply to comment]

moga rezeki aben terus luas seluas luasnya..
tumpang bangga dengan kejayaan aben!

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. rezeki dariNYA.
Bukan senang nak senang tanpa usaha yang kuat.. ;)

Afidah Azmi berkata... [Reply to comment]

Ya Allah...best nyer jadi abg Ben.
Murah rezeki anak2 kan..
Insyaallah akan kekal sebagi blogger hingga berjaya macam abg Ben.
Doakan fida yer..

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

rezeki tu datang dalam pelbagai cara. Tak semestinya kerja makan gaji je leh dapat rezeki..kan? syukur pada yang maha esa.. :)

Amanda Suria berkata... [Reply to comment]

setuju dengan Ben..selagi kita tahu niat dan nawaitu kita dan diizinkan allah..insyaallah kejayaan akan menjadi milik kita...buat sesuatu yang kita minat dan suka..ganjaran milik kita...

Yana Libra berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah :)

sesegar berkata... [Reply to comment]

orang berjaya memang rajin, jarang kita nampak orang berjaya pemalas kan?
Bless to you and all of your success Bang Ben!

Leen Azi berkata... [Reply to comment]

Bestnya...rezeki dari Allah ni luas...teringin nak pulun buat blog follow master2..tapi apakan daya masa mencemburui..

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

syukur Alhamdulillah :)

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Yes petuanya fokus!
Tahniah ben, membuka mata ramai pihak sebenarnya blogger adalah satu profesion yang disegani, alhamdulilah.

Syahidah Fadilah berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah, rezeki datang tanpa diduga :)

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Tahniah Ben,semoga di murahkan rezeki berterusan..Ben sentisa menjadi pembakar semangat kepada blogger2 lain utk lebih berjaya..

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah..

anazarin dotcom berkata... [Reply to comment]

Tahniah abg ben...bro lah pembakar semangat untuk terus berblogging sampai sekarang

MYiDEAKiNi [dot] com berkata... [Reply to comment]

Tahniah Bro Ben....Tak sia-sia menjadi blogger. In Shaa Allah ada usaha pasti LUMAYAN macam bro Ben...

Tahniah sekali lagi...

Azura Rahman berkata... [Reply to comment]

Best sebenornya jadi blogger ni...

Azura Rahman berkata... [Reply to comment]

Best sebenornya jadi blogger ni...

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

wahh alhamdulillah..seronok nye.. syukur rezeki..

Fuzy Hamid berkata... [Reply to comment]

Kerajinan berblogging yg mmg berbaloi...tahniah dan tahniah.

Macho Lelaki berkata... [Reply to comment]

Rezeki itu ada dimana-mana..kita sebagai manusia hanya perlu berusaha untuk mencarinya..tahniah abng..

Mrs. A berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah rezeki Allah tu luas yang penting rajin dan usaha.

Busyra Bt Takiyudin berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki dariNYA. rezeki tu ada dimana2. yg penting kita usaha.,

Busyra Bt Takiyudin berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah rezeki dariNYA. rezeki tu ada dimana2. yg penting kita usaha.,

ordinary wawa berkata... [Reply to comment]

Setakat nie saya rasa berblogging lebih berbaloi daripada tak berblogging. Banyak benda yang dapat saya capai.

http://angellovesoldier.blogspot.my/

Que Achmad berkata... [Reply to comment]

berbaloi baloi.... rezeki atas usaha. alhamdulillah

irra yyan berkata... [Reply to comment]

setiap usaha pasti ada hasilnya...saya akan terus bersemangat update blog

Keladi Ubi berkata... [Reply to comment]

Wahh..best nyer, bilalah en keladi punya blog tu nak setaraf dengan blog tuan ben ashaari...huhuhu

Cikk Mimin berkata... [Reply to comment]

doa usaha dan tawakal. mesti ada ganjaran semua tuu.. ehemm. nk beli pop corn dtg uma aben lahh. hihi

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah rezeki ben sekeluarga. For me, walaupun tak dpt sehebat yg ben dpt, tapi tetap rasa berbaloi jadi blogger. Merasa juga bawa anak anak makan tempat best, pergi jalan jalan dan dapat ramai kenalan, esp team kelab blogger ben ashaari. Semua tu i anggap rezeki, Alhamdulillah

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI